Hoe kies je de juiste zakelijke energieleverancier?

H

Bij het kiezen van een energieleverancier voor zakelijk gebruik spreekt het voor zich dat er andere overwegingen spelen en belangrijk zijn dan voor een gewone particulier. Zeker als je grootzakelijk gebruik nodig hebt is het aan te raden om het nodige denkwerk in de correcte leverancier te steken en diverse concurrenten te vergelijken. Een dergelijke investering is niet mis en je hoort er dan ook zeker van te zijn dat de leveringen goed blijven gaan en je een correcte prijs betaalt.

Wat zijn de verschillen?

Eerst en vooral is het van belang om te kijken naar de verschillen die tussen energieleveranciers spelen. Iedere zaak heeft andere behoeftes en een ander profiel van leverancier dat bij hen past. Het eerste wat je hoort te doen bij de keuze van een energieleverancier voor zakelijk gebruik is de eigen behoefte optekenen en correct inschatten. Leg je in jouw zaak bijvoorbeeld de nadruk op waarden die verband houden met het milieu? Dan is het niet meer dan logisch dat je kiest voor groene energie en groen gas. De vraag wat de brandstofmix is van de leverancier is daarbij een belangrijke. Is de insteek van jouw onderneming het leveren van kwaliteit boven alles? Dan is de keuze voor de leverancier met de beste service en garanties een evidente. Eventueel is prijs een belangrijke motivator en zo zijn er nog wel zaken die van belang zijn.

De geleverde service

Leveranciers voor zakelijk gebruik met elkaar vergelijken is dankzij het internet gelukkig gemakkelijker dan ooit. Maar naar wat hoor je dan te zoeken buiten de prijs van de energie om een goede keuze te maken? Een mogelijk aandachtspunt is de aansprakelijkheid bij een stroomstoring. Zijn er back ups ter beschikking die een stroomstoring opvangen zodat jij niet zonder valt? Krijg je een compensatie van de energieleverancier als er toch geen energie is? Met andere woorden: welke afspraken kan je maken met de energieleverancier en in welke mate zijn verzekeringen tegen dergelijke situaties ingebouwd. Daarnaast is de facturering een groot aandachtspunt. In welke mate zorgt de leverancier voor een duidelijke en correcte facturering. Het komt niet zelden voor dat bepaalde leveranciers duidelijke fouten in hun facturering hebben. Uiteindelijk komt het allemaal neer op de geleverde service en het niveau van de service die geleverd wordt. Aan de kwaliteit van de stroom zelf kunnen de leveranciers weinig veranderen. Aan de rest? Dat hebben ze zelf in de hand.