Kruip nooit achter de garaniums!

K

Heb jij saaie ramen en wil je daar iets aan doen? Er is heel veel mogelijk qua raamdecoratie.

Wanneer je graag het ‘wow-effect’ wilt creëren en je verwachtingen graag wilt overtreffen (net dat beetje extra) is raamdecoratie iets voor jou. Naast de ‘standaard’ raamdecoratie worden er verschillende creatieve oplossingen bedacht door verschillende bedrijven. De mensen die raamdecoratie bedenken zijn heel creatief met projecten die soms niets met de sign-branche te maken hebben. Van levensgrote melkpakken tot het produceren van duizenden stalenboekjes. Niks is gek in deze branche. Heb je ook interesse in raamdecoratie? In dit artikel wordt toegelicht wat signing nu eigenlijk is, hebben we het over de verschillende soorten en maten en komt tijdelijke raamdecoratie ook aan bod.

 

Wat is signing?

Laten we eerst eens toelichten wat signing is.Signing zijn allerlei diensten en producten die zich richten op visuele communicatie. Het zijn producten waar bijvoorbeeld een tekst, slogan of logo mee wordt gecommuniceerd.

Herkenbaarheid

Signing gaat echter verder dan het simpelweg ophangen van borden en het plakken van wat stickers. Signing geeft een merk of bedrijf een eigen gezicht, iets wat herkenbaarheid en identificatie oproept bij relaties of (protentiële) klanten. Om signing succesvol in te kunnen zetten is het belangrijk dat signing past bij de cultuur en identiteit van het merk of bedrijf. Dat vraagt om duidelijkheid zodat het niet een wildgroei van allerlei losse uitingen wordt. Het logische gebruik van beelden (fotografie), teksten (typografie) en kleuren zijn bepaalde factoren.

Tijdelijke raamdecoratie

Als een winkelpand of kantoorpand verbouwd wordt is het niet altijd fijn als de hardwerkende bouwvakkers in de kijker staan. Dan gebruik je je glazen pui toch gewoon als tijdelijke raamdecoratie met een aankondiging dat je binnenkort opengaat.

In alle soorten en maten

De ramen van je bedrijfspand zijn prima reclamedragers. Zit je op de begane grond dan heb je het voordeel dat de raamdecoratie op ooghoogte aangebracht kan worden en dat kan een klant niet missen. Goed uitgevoerd is een raamdecoratie zeker een toevoeging op de uitstraling van je pand. Raamstickers kunnen uitgevoerd worden in de bekendefrosed of etched glass folies, maar ook in effen kleurfolies, evenals met een mooie print. Is het de bedoeling dat men niet naar binnen kan kijken, maar dat de mensen binnen wel naar buiten kunnen kijken, dan kan er gekozen worden voor oneway vision-folie. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het kan allemaal!