Werken via een uitzendbureau

W

Nog steeds is werken via een uitzendbureau voor veel mensen de enige oplossing. Het liefst werken we allemaal met een vaste arbeidsovereenkomst direct bij een werkgever, maar in veel gevallen is dat gewoonweg niet mogelijk. Ook buitenlandse werknemers moeten vaak aan de slag via een uitzendbureau, maar kun je via een uitzendbureau een vaste aanstelling krijgen?

Vast contract via uitzendbureau

Om de vraag direct te beantwoorden: Ja het is mogelijk om een vast contract via een uitzendbureau te bemachtigen. Wel duurt dit stukken langer dan wanneer je direct bij een werkgever aan de slag zou kunnen. Een uitzendbureau wil immers lang geld kunnen verdienen aan diegene die men plaatst. Allereerst ga je werken met zogenoemde fase contracten. Je begint met een fase a contract waarna je in fase b en fase c terecht kunt komen. Dit proces kan ongeveer 3 jaar in beslag nemen en tussendoor kan een werkgever je al in vaste dienst nemen (wat overigens niet vaak voorkomt). Na deze 3 jaar kan een werkgever besluiten om je direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd toe te kennen.

Wil je meer informatie omtrent tijdelijke arbeidsovereenkomsten? Kijk dan eens op http://www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl/