De bekende van de onbekende

D

De bekende van de onbekende

Het lijkt een rare titel, de bekende van de onbekende. Het gaat over het horlogemerk Frederique Constant. Als ik u vraag om een aantal merken op te noemen, dan zult u waarschijnlijk uitkomen bij Rolex, Omega, TAG Heuer en Breitling. De meeste mensen zullen niet komen op Frederique Constant. En dat is wel begrijpelijk, want het merk is niet zo bekend dat iedereen het weet. Maar het is zeker geen klein merk. Daarom de titel, de bekende van de onbekende. Het merk Frederique Constant heeft trouwens een leuk feitje. Ondanks dat het een Zwitsers merk is, is de oprichter een Nederlander. Namelijk, Peter C. Stas.

 

De naam

Net als bij alle merken is Frederique Constant niet zomaar aan haar naam gekomen. Beide namen komen voort ui de namen van de voorouders van de Nederlandse bedenken Peter C. Stas. Zijn oma heette Frederique Schreiner en zijn opa had de naam opa Constant Stas. De naam van het merk komt dus voort uit beide voornamen van de grootouders.

 

Het merk

Frederique Constant is een bijzonder merk met een bijzondere klasse. Door de combinatie van de Zwitserse technieken en de innovatie inbreng van Nederlandse kant is het merk voorzien van een hoge kwaliteit. Niet alleen de hoge kwaliteit is een speerpunt, maar de horloge loopt ook voor op de tijd eigenlijk. Het merk is bijna altijd als eerste op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en past ze ook bijna altijd als eerste toe.

 

Aanschaf

De aanschaf van dit merk kunt realiseren bij deze juwelier. Zij beschikken over een groot assortiment. Dit komt doordat Juwelier van Willigen een official dealer is van Federique Constant. Mocht u nu interesse hebben in dit merk, of wilt er meer over weten. Kom dan gerust langs bij de juwelier. De medewerkers kunnen u voorzien van alle informatie. Ook kunt u een kijkje nemen op de website om het merk eens goed te bekijken.