Een incompany training

E

Veel bedrijven stellen een steeds groter budget beschikbaar om hun personeel te scholen en te trainen zodat klanten nog beter bediend kunnen worden. Deze stijging is te verklaren door de technologische ontwikkelingen maar ook de voordelen die er kleven aan één cursus op locatie.

Voordelen van cursus op locatie

Wanneer je besluit om je personeel vaardigheden bij te brengen dan kan dit tegenwoordig laagdrempelig. Doordat er steeds meer studiestof en toetsen online te openen zijn via internet is het dan ook aantrekkelijk om een cursus te laten geven op je eigen bedrijfspand! Het nadeel kan zijn dat er afwezigheid is van bepaalde lesmaterialen zoals een interactief smartboard of te weinig beschikbare computers. Echter kun je hier redelijk eenvoudig op inspringen door rekening te houden met bijvoorbeeld de groepsgrootte.

Of het nu gaat om een opleiding voor iemand in de binnendienst of een computercursus. Informatie over werkzaamheden of bedrijfsprocessen die verbeterd kunnen worden kunnen op termijn veel opleveren. Het gebruik van nieuwe software kan bijvoorbeeld een groot drama worden wanneer de kennis van het personeel hier niet bij aan sluit. Het kan dus nodig zijn om bij introductie van nieuwe systemen zoals een nieuw Windows besturingssysteem een cursus te geven voor  het personeel.

Ook voor verkopers, zowel binnen- als buitendienst is bijscholing ontzettend waardevol. Nieuwe of verbeterde verkooptechnieken kunnen het verschil maken in de acquisitie van je bedrijf.

Besparingen

Een training op locatie levert ook besparingen op. Er gelden geen aanrijdtijden meer en je personeel is zeer effectief bezig met het vergroten van de kennis. Een docent of instructeur laten overkomen is veel voordeliger dan de helft van je personeel laten bijscholen en zo een hele studiedag te geven.  Incompany training lijkt dan ook steeds meer de maat staaf te worden voor een succesvolle onderneming.