Tips voor het onderhouden en schoonmaken van je keukenapparatuur

T

Dat je het huis regelmatig schoon moet maken weten we allemaal. Dit is een klus die enige tijd in beslag neemt. Vaak wordt hierdoor het onderhoud en het schoonmaken van de huishoudelijke apparaten overgeslagen. Dit is ook zeer belangrijk, het draagt bij aan de levensduur van deze vaak dure producten en ook vanuit hygiënisch oogpunt is het zeker aan te raden. Een groot deel van je eten bewaar je toch in je koelkast en zo wil je ook dat de vaatwasser ook daadwerkelijk de vaat schoonmaakt. Vooral in de keuken is hygiëne erg belangrijk, daarom lees je hier enkele tips voor het onderhouden en schoonmaken van je keukenapparatuur.

Vaatwasser schoonmaken

Het belangrijkste om de vaatwasser te onderhouden is de filter van de vaatwasser. Deze bevindt zich meestal op de bodem en is er gemakkelijk uit te halen. Deze filter kun je eenvoudig onder een kraan met een borstel of doek goed en grondig schoonmaken. Daarnaast is het goed om de wanden van de vaatwasser regelmatig af te doen met een doek met schoonmaakazijn. Ook is het van belang om de dispensers schoon te maken, wil je iedere vaat het maximale resultaat. Dit is ook eenvoudig met een doekje en sop te doen.

Koelkast schoonmaken

De koelkast bevat toch een groot deel van je etenswaar en is dan ook zeer belangrijk om goed te onderhouden en schoon te maken. Om het optimale resultaat te behalen is het handig om alle etenswaren uit de koelkast te halen. Daarom ook de tip om je koelkast voordat je de grote boodschappen in huis haalt schoon te maken. Zo is de koelkast snel leeg en kun je eenvoudig aan de slag. Om de koelkast goed schoon te maken is het handig om met een doek en schoonmaakazijn alle wanden, roosters vakken en rubbers gehad te hebben. Daarna alleen nog met een sopje over de buitenkant en de koelkast kan weer worden gevuld.

Oven schoonmaken

Ons advies voor het schoonmaken van de oven is om niet de chemische ovenreinigers te gebruiken. Deze zijn misschien wel erg effectief, maar niet altijd even gezond voor de mens en het milieu. Daarom adviseren wij ook om de oven gewoon naar ieder gebruik schoon te maken. Als je zo je oven bijhoudt hoef je niet één keer grondig schoon te maken met chemische middelen.

Is er iets stuk aan je keukenapparatuur laat het dan zo snel mogelijk maken. Tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven die je graag helpen met de reparatie van keukenapparatuur