Vespa scooter kopen doe je makkelijk online

V

De Italiaanse Vespa’s zijn niet uit het Amsterdamse straatbeeld weg te denken. Maar ook in de rest van Nederland, zijn de scooters ontzettend populair. En niet zonder reden: de klassieke uitstraling, het top design, de hoogwaardige kwaliteit en het rijcomfort, stelen het hart van menig scooterrijder.

De Vespa is een scooter met een rijke historie. Producent Piaggio maakte naam door in 1946 scooters te produceren met de naam: Vespa. Italiaans voor ‘wesp’.

Klassieke Vespa

De productie van de ‘wesp’ was trouwens noodgedwongen: na de Tweede Wereldoorlog mocht Piaggio – oorspronkelijk een (oorlogs)vliegtuigbouwer – geen vliegtuigen meer afleveren. In plaats van vliegtuigen, werd besloten om de productie volledig tot te leggen op scooters.

Corradino d’Ascanio, ontwierp de Vespa scooter en al snel won deze aan populariteit bij Italianen. Vandaag de dag zijn de voertuigen niet alleen populair in het Zuiden van Europa, maar ook in Nederland een veelgebruikt vervoersmiddel.

Verschillende modellen

Het succes van de Vespa zit ‘m vooral in het gemak en het retro ontwerp van de scooters. Het design is altijd klassiek, maar steeds verwerkt met de laatste trends.

Daarnaast zijn er ontzettend veel accessoires beschikbaar om de scooter wat op te leuken. Zo kan je niet alleen een windscherm kopen, maar bijvoorbeeld ook multimedia-support, zadeldeks, handwarmers en zelfs leg-covers.

Op dit moment zijn er verschillende modellen te koop. Zo is er de Vespa LX, een 4-takt met een 11 inch voorband en 10 inch achterband. En wat te denken van de Vespa LXV, met buddyseat dat in tweeën is gedeeld?

De Vespa Primavera is een zeer zuinige moderne scooter, en rijdt 1 op 40 (met tankinhoud van 7 liter!). Voor de sportieve rijder zijn de Vespa Sprint en de Vespa S Sport ontwikkeld. Zelf een Vespa kopen? Kijk dan eens goed naar de verschillende modellen, om te zien welke het beste bij jou past.

Kwaliteit Vespa scooter kopen

Het maakt trouwens niet uit welk model je kiest, ze hebben allemaal een ding gemeen: kwaliteit. Een echte Vespa betekent een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige scooter rijden.

Een Vespa rijden, doe je niet alleen vanwege de kwaliteit, maar vooral omdat een Vespa bij je past. Ervaren Vespa-rijders weten het al lang: een Vespa is meer dan alleen een scooter, het is een ‘way of life’.