Wat biedt ICT automatisering?

W

U kunt er niet meer omheen, ICT is overal aanwezig. Als het nu gaat om een klein bedrijf of een groot bedrijf, alles wat u doet of aanraakt of mee communiceert, is vandaag de dag voorzien van ICT. Een organisatie kan vrijwel niet meer zonder te werk gaan. Want dan lopen zij eenmaal achter de feiten aan. Zoals aangegeven is elk apparaat en/of systeem dat informatie verwerkt voortaan voorzien van ICT.

Ga eens na bij het opzetten van een organisatie. Zelfs vanaf het begin zoals de infrastructuur begint al met ICT. Werkzaamheden zoals dingen opslaan of verwerken, transporteren en beveiligen van desbetreffende data zijn bijvoorbeeld onderdelen hiervan.

Wanneer u totaal geen inzicht heeft in ICT of al het software of werkzaamheden wat daarbij komt kijken, kunt u een overweging maken naar ICT automatisering. ICT automatisering houdt in dat het u alle werkzaamheden en vragen betreft ICT ontzorgd. Zoals bekend wordt de ICT omgeving steeds maar groter en groter en daarmee ook gecompliceerder. Het is daarom ook niet zo gek dat u door de bomen het bos niet meer ziet. ICT automatisering biedt daarom de oplossing.

Een storing in het systeem, wat nu? Is mijn software up-to-date? Hoe beveilig in mijn data en documenten? Vragen die allemaal opgelost kan worden met ICT automatisering

ICT trends

Zoals aangegeven wordt het in te toekomst als maar uitgebreider en gecompliceerder. De IT sector is daarom ook de snelst groeide sector op het gebied van innovatie. Zo zijn er in 2018 verschillende trends en ontwikkelingen die up coming zijn dit jaar. Hieronder een aantal weergeven:

  • Artifical intelligence in het bedrijfsleven: intelligente software wordt steeds meer toegepast in het bedrijfsleven. Denk hierbij aan applicaties waarbij de software een adviseren laag vormt tussen systemen en mensen.
  • Edge computing: een goedkopere cloud computing. Normaal gesproken wordt data opgeslagen in de cloud en verwerkt op ‘verre afstand’. Net edge computing staat de data zo dicht mogelijk bij de gebruiker, waardoor de reactie tijd met elke milliseconden wordt verkort. Dit kan in sommige sectoren van groot belang zijn.
  • The internet of things: bijna elk apparaat staat in verbinding met het internet. Daarnaast zijn we al zo ver met de technologie dat op basis van algoritmes de systemen uit zichzelf keuzes kunnen maken etc.
  • Blockchain: technologie die geautomatiseerd en betrouwbaar transacties kan uitvoeren.
  • Security: Zaken doen online vergt veel veiligheid. Elke dag wordt veel data uitgewisseld die zomaar onderschept kunnen worden. Het is daarom ook erg belangrijk om een waterdicht systeem te hebben.
  • Cloud: Deze term neemt als maar toe en wordt steeds bekender en groter. Vele bedrijven werken ook steeds meer in the cloud. Ook het data verwerken van in de cloud ontwikkeld zich met de jaren.