Kenteken parkeren, hoe werkt dit?

K

Het is een nieuwe manier van betalen voor parkeren en werkt zeer eenvoudig en efficiënt. Het is kenteken parkeren, waarbij er dus geen gebruik meer hoeft worden gemaakt van een betaalapparaat. Je kunt tegenwoordig via een telefoonapplicatie aangeven dat je geparkeerd staat en, tot aan het vertrek, zal jouw auto betaald geparkeerd staan. Wanneer je terugkomt bij jouw voertuig, dan kun je op de applicatie aangeven dat je terug bent en wordt het bedrag wat op jouw applicatie staat aangegeven worden afgeschreven van jouw rekening. Indien je gecontroleerd wordt gedurende deze tijd, kunnen de controleurs met hun eigen telefoonapplicatie zien dat de auto betaald geparkeerd staat. Dit werkt dus zeer effectief en efficiënt!

Voor en nadelen

Met deze manier van betaald parkeren is het dus niet meer nodig om naar een betaalautomaat te lopen, contant geld bij de hand te hebben en terug te moeten lopen naar jouw auto om het kaartje te plaatsen op jouw dashboard. Dit bespaart simpelweg tijd en moeite. Daarnaast brengt dit ook veel voordelen mee voor de overheid. Het is voor controleurs namelijk zeer eenvoudig om met een autoscan te controleren of de auto betaald geparkeerd staat. In een korte tijd kunnen veel parkeerplekken worden gecontroleerd, worden er gemiddeld meer boetes uitgedeeld wat weer meer inkomsten creëert voor de gemeente.

Niet elk systeem is perfect. Ook dit perfect lijkende betaalsysteem zorgt wel eens voor problemen en fouten. Het komt namelijk wel eens voor dat boetes worden uitgedeeld zonder dat er een overtreding plaatsvindt. Deze fouten komen voor op drie manieren:

–         Parkeerders hebben een fout kenteken nummer ingevuld.

–         De scanauto rijdt door de straat terwijl de parkeerder nog zoekt naar een automaat.

–         De parkeerder heeft de verkeerde auto geselecteerd wanneer ze meerdere auto’s geregistreerd hebben staan op de applicatie.

Al in al vinden veel mensen het systeem fijn werken en is de kans groot dat het steeds meer gebruikt zal worden in de toekomst. Op YouTube zijn er veel video’s te vinden waar het gebruik van de applicatie haarfijn is uitgelegd! Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat deze manier van parkeren niet voor elk voertuig werkt, zoals bij gebruikte campers Brabant.