Bespaar kosten met de juiste kantoorverlichting

Tegenwoordig kiezen steeds meer organisaties ervoor om over te gaan op LED verlichting op kantoor. Over het algemeen gaat dit om één simpele reden. Dit is namelijk de lagere energierekening.

Kies met LED verlichting voor duurzaamheid

Over het algemeen wordt LED verlichting voornamelijk gebruikt in de industrie. Daarom denkt niet iedereen direct aan LED verlichting voor op kantoor. Bij de meeste kantoren wordt er gekozen voor TL buizen. In vergelijking met TL buizen is LED verlichting vele malen zuiniger. Wist u dat er zo 60% bespaard kan worden op de energiekosten wanneer er wordt overgestapt op LED verlichting.

Andere voordelen van LED verlichting op kantoor

Niet alleen de energiekosten zullen dalen. LED verlichting brengt nog meer voordelen met zich mee. De kosten voor onderhoud bij LED verlichting zijn minimaal. Daarnaast is het mogelijk om opties toe te voegen om nog meer te kunnen besparen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aanwezigheidsdetector eraan toe te voegen. Dan brandt het licht alleen op het moment dat er iemand aanwezig is. Daarnaast kan ook LED verlichting de arbeidsproductiviteit van werknemers beïnvloeden. LED verlichting is namelijk veel rustiger licht dan TL. Zo worden de ogen minder snel moe en komt hoofdpijn minder vaak voor. Er is zelfs in een onderzoek naar voren gekomen dat LED verlichting een positieve invloed kan uitoefenen op het werkplezier.

De plaatsing van LED kantoorverlichting

De vervanging van TL verlichting en de plaatsing van LED verlichting kan een tijdrovende klus zijn. Veel organisaties schakelen daarom vaak een specialist hiervoor in. In overleg kan de oude verlichting direct worden meegenomen.

Advies van experts

Twijfelt u nog of LED verlichting wat is voor bij u op kantoor? Ga dan in gesprek met een van de experts in LED verlichting. Zij kunnen advies aan uw organisatie op maat geven. In de meeste gevallen kunnen de experts een geheel lichtplan samenstellen, opleveren en zelfs nog installeren. Schroom dus niet om naar een expert te stappen en een vrijblijvende afspraak te maken.