Energielabel woning – ga voor A

Wanneer je een woning gaat verkopen is het verplicht om hiervoor een energielabel aan te vragen. Er zijn verschillende bedrijven beschikbaar die dit voor je kunnen regelen. Er komt in dit geval een inspecteur langs om te controleren en het energielabel woning aan het huis toe te kennen. Hierbij wort gekeken naar verschillende aspecten die de duurzaamheid van de woning kunnen beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beglazing, de dikte van de muren, het isoleren van de wanden en bijvoorbeeld het dak. Ook hierdoor gaat vaak nog heel veel warmte verloren. Wat natuurlijk zonde is.

Energielabel woning begint met de vloer

Waar veel mensen niet aan denken, is het isoleren van de vloer. Dat is eigenlijk zonde, want veel kou trekt vanaf de vloer het huis in. Denk maar aan de ijzige vloer die je ’s winters vaak hebt wanneer het buiten flink vriest. Wanneer je flink wat glaswol onder het huis aanbrengt heeft dit een positieve invloed op je energielabel woning. Het grootste gedeelte van de kou wordt dan weer tegen gehouden waardoor je veel energie bespaard. Dit kan zo één of twee punten op de totale schaal schelen. Wanneer kopers een keuze moeten maken tussen twee verschillende huizen kan een gunstig energielabel toch de beslissende factor zijn. Zorg er dus voor dat die vloer lekker bedekt is met een laagje isolerend materiaal!

Absorberend laminaat scheelt ook

Wanneer je het lastig vindt om onder de vloer te komen, of wanneer dit niet eens mogelijk is, kun je natuurlijk ook kiezen voor absorberend laminaat. Vaak wordt dit gebruikt voor het geluidstechnisch isoleren van een vloer. Wanneer iets geluid absorbeert, houdt het ook vaak koude lucht tegen. Voor het energielabel woning heeft dit dus ook een positief effect. Er wordt echter wel een aantekening geplaatst dat deze vloer niet verwijderd mag worden voor de verkoop van de woning. In dat geval is het energielabel natuurlijk niet meer geldig.