De hoofdingrediënten voor ieder nieuw kantoor

D

Alle bedrijfsprocessen in jouw onderneming moeten vlot en soepel verlopen als je net een nieuw pand betrekt. Lees hier waaraan jouw nieuwe kantoor aan moet voldoen!

Begin je een nieuw bedrijf of gaat je huidige naar een kersvers pand? Dat is een transitie die je niet mag onderschatten! Zo zijn er diverse zaken waar je bedrijfsruimte absoluut aan zal moeten voldoen om direct goed te kunnen functioneren. Wachten met de implementatie ervan kan voor heuse vertraging zorgen. Voorkom dit door onze tips zorgvuldig door te lezen en toe te passen, zodat je goed voorbereid van start kunt gaan in je nieuwe kantoor.

Stijl

Ken je de uitdrukking: ‘er is maar één stijl; je eigen stijl’? Nou, je hebt nu ook die van je kantoor waar je rekening mee moet houden. Voordat je deze vol plempt met meubilair en apparatuur mag je de armen eerst wel eens flink uit de mouwen steken. Zo is het belangrijk dat alle ruimtes aan dezelfde kleurstellingen worden onderworpen voor de continuïteit. Hierdoor worden je werknemers én je klanten er onafgebroken aan herinnerd dat ze zich in een/het filiaal van jouw bedrijf bevinden!

Meubilair

Bespaar nooit op het zitcomfort van je werknemers. Doe je dit wel, dan loop je de kans dat ze ontevreden op zoek gaan naar een nieuwe baan en/of dat ze met lichamelijke klachten de ziektewet in lopen. Daarom is een het belang van een verstelbare stoel en dito kantoor bureau niet te onderschatten. Als je de hoogte ervan kunt aanpassen, is het voor de gebruiker extra gemakkelijk om de gewenste zithouding aan te nemen. Bezoek daarom de meubelboulevard of een zaak met nagekeken ‘tweede kans’ tafels en stoelen.

Algemene voorzieningen

De meeste bedrijven kunnen niet draaien zonder computers en internet tegenwoordig. Zorg er dan ook voor dat er een systeem aanwezig is voor iedereen die er eentje nodig heeft. Maar denk je ook aan printers, prullenbakken, koelkasten en koffieautomaten? Kortom, stel een lijst op met alle zaken die absolute topprioriteit verdienen. Doe ook een rondvraag bij de collega’s die er gebruik van moeten maken, zodat je zeker weten geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Succes met de groei van je bedrijf!