Een makelaar die past bij u en uw woning.

E

U heeft besloten dat u uw huis wilt verkopen. Dat is natuurlijk niet niks en daarom kiest u er voor om een makelaar in te schakelen. Een makelaar kan veel lasten van u wegnemen. Maar een makelaar vinden kan ook als lastig worden ervaren gezien er veel keuze is. Bij een makelaar kiezen komen veel vragen kijken. Hoe vindt u de juiste makelaar? Wat voor soort makelaar wilt u? Waar moet deze aan voldoen? Het belangrijkste is dat u een makelaar kiest die bij u en uw woning past.

 

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

Er breekt een nieuwe fase aan in uw leven en gaat hierom uw huis verkopen. Uw huis zit natuurlijk vol met waardevolle herinneringen. Daarom is het belangrijk om een makelaar te vinden die u goed door dit proces begeleid en naar uw wensen luistert. Kijk niet direct naar de makelaar die het huis van de buren heeft verkocht. Kijk vooraf goed naar wat voor soort makelaar u graag wil. Wilt u liever een traditionele makelaar of een internetmakelaar? Overweeg ook de kosten die u aan een makelaar wilt uitgeven. Een internetmakelaar is vaak goedkoper dan een traditionele makelaar, echter heeft u als verkoper met een internetmakelaar zelf meer verantwoordelijkheden.

 

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

U bent dus op zoek naar een Makelaar in Rosmalen. Maar hoe vindt u de geschikte makelaar voor uw woning? In het begin van uw zoekproces is het belangrijk dat u weet wat u belangrijk vind om te hebben in een makelaar. Noteer de criteria zodat u deze er altijd bij kan pakken wanneer u zoekt naar makelaren. Aan de hand hiervan kunt u kennismakingsgesprekken plannen. Ben niet bang om tijdens dit gesprek kritische vragen te stellen. Hierdoor kunt u zien hoe de makelaar om gaat met verschillende aspecten van het verkopen van uw woning. Een goede makelaar zal het verschil maken, ook tijdens en na het gesprek. Op basis van de gesprekken maakt u een keuze. Behalve dat u een goed gevoel moet hebben bij de makelaar is het belangrijk dat er een klik is tussen u en de makelaar. Verder zijn er nog drie belangrijke vragen die u uzelf moet stellen op basis van het gesprek. Namelijk,  hoe goed is de makelaar voorbereid en heeft de makelaar een plan van aanpak? Heeft de makelaar voldoende kennis van de regio en is deze onderscheidend van de andere makelaren. Welke aspecten vallen er binnen de aanpak en zijn er extra kosten?

 

Tips voor het verkopen van uw woning.

Een goede makelaar zal het verschil maken voor de verkoop van uw huis. Echter zijn er een aantal aspecten die heel belangrijk zijn. De juiste foto’s en een accurate vraagprijs zijn hiervan de twee belangrijkste. Een goede eerste indruk is essentieel voor potentiele kopers. Internet is hierbij een belangrijk medium. Er is voor kopers ook veel keuze, zij zullen tijdens het scrollen op woningen klikken die hen aanspreken. De hoofdfoto is de belangrijkste foto die kan worden gemaakt van uw huis. Zorg dat deze altijd goed is. Verder zijn professionele foto’s van de binnenkant van uw woning bijna net zo belangrijk. Anders klikken potentiele kopers uw advertentie weer weg. Een te hoge vraagprijs is nog steeds een van de voornaamste redenen dat huizen niet worden verkocht. Zorg dat u een goed beeld heeft van wat uw huis waard is en wat u hiervoor wil en kan vragen. Overleg dit ook met uw makelaar. Sommige makelaren bieden ook taxatie aan.

 

Heeft u nog vragen of twijfels?

Het is logisch dat u nog vragen of twijfels heeft omtrent het kiezen van een geschikte makelaar. Vooral als dit de eerste keer is dat u een huis verkoopt, kan het zijn dat u door de ruime keuze vastloop. U kunt bij familie, vrienden of kennissen vragen naar ervaringen die zij hebben gehad. Of ga opzoek naar ervaringen van oud-verkopers. Op Google met de zoekterm ‘Huis verkopen Rosmalen‘ zijn genoeg reviews en vergelijkingen te vinden die u verder kunnen helpen. Ook kunt u een afspraak maken bij een advies bureau of een onafhankelijke vereniging die samen met u kunnen kijken naar makelaren in uw regio en welke het meest geschikt is voor u en uw woning.