Weet jij wat voor vragen je moet stellen bij het kopen van een bankstel?

W

Een bank kan er mooi uitzien, maar allen omdat hij mooi is wil nog niet zeggen dat hij geschikt is voor u. Door de juiste vragen te stellen, kunt u de perfecte bankenselectie maken. Ten eerste zijn er geen domme vragen als het gaat om het kopen van een meubelstuk, volgens. Een bankstel is een grote investering, en u moet zich gerust voelen bij het stellen van vragen aan de verkoper. Hier volgen een aantal voorbeeld vragen en adviezen om bij het juiste bankstel uit te komen.

Hoe is het bankstel frame opgebouwd?

Is het gelijmd, geniet of gebruikt de fabrikant pluggen? Lijm is het minst stevig, met nietjes die op de tweede plaats komen. Deuvels en zwaluwstaartverbindingen creëren het stevigste frame. Hoeveel lagen hout worden er gebruikt bij het bouwen van het frame? Elke laag hout verdubbelt de sterkte van het frame. Zes lagen en hoger is de gouden standaard, vier lagen is redelijk en iets minder dan vier kan na een jaar of zo een slappe armleuning geven (we gaan er hier wel even van uit dat het geen massief hout is waar het frame van wordt gemaakt)

(Hier kun je meer lezen over een kwaliteit frame)

Waar zijn de kussens van van gemaakt?

Massiefschuimkussens die dubbel gewikkeld zijn, kunnen het best hun vorm behouden. Vermijd kussens gevuld met diverse losse schuimstukken die gemakkelijk kunnen in deuken (het meeste gerecycled schuim is helemaal afschuwelijk). Kussens met een goede sterke kern met hieromheen nog een laag iets zachter schuim zijn de perfecte kussens.

Wat is de schuimdichtheid? Dichtheid wordt gemeten wanneer de fabrikant de lucht uit het schuim comprimeert, waardoor een sterke basis ontstaat. Hoe hoger de dichtheid, hoe langer de kussens hun vorm zullen behouden.

Zijn kussens aan de voor- en achterkant gestoffeerd? Sommige kussens zijn aan de voorkant gestoffeerd, met een goedkopere stof (of PU) op de rug. Als je de kussens wilt omdraaien, heb je pech.

Hoe was je de bekleding? Vraag bij het kiezen van stof of de stof kan worden gereinigd met water en zeep of dat deze chemisch gereinigd moet worden. (Het label voor de stofkwaliteit geeft u een stofgehalte en toont was instructies)

Welk systeem wordt er gebruikt als veren in de bank?

Spanbanden, S-vering (nosag) of pocketvering kunnen worden gebruikt om uw bank te laten veren. Vraag bij een leren bank wat “echt leer” betekend, je hebt splitleer wat uit de onderlaag van leer bestaat is echt leder maar het is geen aanrader om op het zitvlak te gebruiken.

Wat is de garantie?

Vraag naar het frame- en de kussengarantie. Houd er bij garantie rekening mee dat als iemand van 3 meter afstand een bankstel in springt en er gaat iets kapot dit niet onder de garantie valt. Bij veel meubelhandelaren kunt u uw stoffen en designelementen kiezen om uw bank aan te passen. Stel de juiste vragen voordat u de esthetische opties voor uw meubelinvestering kiest. “Als u strikt op basis prijs een keuze maakt, krijg je vaak waar je voor betaalt. Wanneer een verkoper niet weet hoe het meubelstuk is gebouwd, kan dat een rode vlag zijn”.

Wil je meer van deze adviezen lezen of verder op de kwaliteit in gaan? Bekijk de site van Bankstellenshop.com eens. Via de footer krijg je diverse leuke tips!