Eigen uitzendbureau starten? Hier moet je aan denken!

E

Ben je van plan om binnenkort een uitzendbureau te starten? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag! Bij het starten van een eigen uitzendbureau komt namelijk heel wat kijken. Het is daarom slim om je goed in te lezen en bepaalde zaken uit te besteden!

Welke werkzaamheden komen er allemaal op je af?

Wanneer je een eigen uitzendbureau runt, ben je voornamelijk bezig met de volgende soorten werkzaamheden: Acquisitie: je zoekt nieuwe opdrachtgevers, waarvoor je vacatures mag invullen Werving en selectie: je zoekt potentiële kandidaten die voldoen aan de functie-eisen van je opdrachtgever Backoffice: je bent druk met administratieve en financiële werkzaamheden, zoals personeelsadministratie, urenverwerking, voorfinanciering, salarisadministratie en contractbeheer.

Lonen voorfinancieren

Wanneer je een uitzendbureau wilt beginnen, moet je goed nadenken over de financiering ervan. Voor veel ondernemers kan dit namelijk een knelpunt zijn. Want zodra je werknemers aan het werk zijn, zul je de lonen (in eerste instantie) moeten voorfinancieren. Werknemers krijgen namelijk wekelijks uitbetaald, terwijl een opdrachtgever een betalingstermijn van soms wel 3 maanden heeft. Het kan dus zijn dat je lonen van 2 maanden moet voorfinancieren. Houd er daarom rekening mee dat deze bedragen flink kunnen oplopen.

Wat een payrollbureau hierin kan betekenen

Wanneer je een eigen uitzendbureau start, kan het handig zijn om je backoffice uit te besteden aan een payrollbedrijf. Zij zorgen er dan voor dat de lonen van de werknemers betaald worden, voordat de uitbetalingen van de opdrachtgevers verricht zijn. In dat geval heb je dus een stuk minder startkapitaal nodig! Daarnaast neemt een payroll bedrijf ook alle overige administratieve en financiële aspecten uit handen. Denk hierbij aan urenverwerking, salarisadministratie en contractbeheer. Dus wil jij graag een uitzendbureau beginnen? Door een payroll bedrijf in te schakelen, kun je al binnen enkele dagen van start! Daarnaast weet je met een payroll bedrijf ook zeker dat je aan de juiste wet- en regelgeving voldoet. Zodat jij je helemaal kunt richten op dat wat je het leukste vindt: het maken van de beste match!