Klein eiland, grote mogelijkheden

K

Al jarenlang is Texel een top toeristische plek voor Nederlanders van jong en oud! En dat heeft zo zijn redenen. Zo heeft het eiland veel opties voor verschillende toeristen! Hier een paar op een rijtje.

Ook al is het een eiland, het inwonersaantal kan worden vergeleken met een woonwijk in Zwolle. Met 13.500 inwoners verspreid over 10 dorpjes/gehuchten is Texel een ideale plek om even lekker tot rust te komen. Met wel bijna 700.000 verblijfs bezoekers en bijna 200.000 dagbezoekers per jaar komen er nog steeds veel mensen op het eiland af. Maar wat heeft Texel allemaal te bieden?

Natuur

Dankzij haar stranden, duinen, bossen, heides, weilanden en polders heeft Texel veel variatie als het gaat om mooie natuurplekken. De duinen van Texel zijn het resultaat van een eeuwenlange dynamiek van wind, water en planten. Daarnaast heeft Texel ook nog eens bijzondere natuurgebieden zoals de Slufter, de Muy, de Hogeberg en de Hors.

Dorpjes

Met veel dorpjes heeft elke plek op Texel een bepaalde authenticiteit zonder dat Texelse gevoel van gezelligheid te vergeten. Allemaal de moeite waard om een keer te bezoeken! De ‘hoofddorp’ van Texel is Den Burg. Door de middeleeuwen zijn er leuke straten gevormd met leuke winkeltjes. De Koog is een badplaats van Texel. Hier is een bruisende aanbod van restaurants, kroegen en een winkelstraat. De andere plekken op Texel zijn wat rustiger, maar dat maakt ze niet minder aantrekkelijk. Zo is in de haven een pittoresk plekje genaamd Oudeschild en in de Cocksdorp heb je een mooie vuurtoren.  

Werken

Wil jij een zomer lekker werken op de meest gezellige eiland van Nederland? Bekijk dan de vacatures van Texel en kies iets dat bij jouw interesses en vaardigheden past! Hierdoor kun je het genot van een Texel combineren met het bijverdienen

Overnachtingen

Tijdens je visite naar Texel hoef je het niet bij één dag te houden! Zo wordt de woonruimte vaak aangeboden en geregeld door je werkgever. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft Texel veel geschikte overnachtingsplekken! Deze kunt u eenvoudig bekijken op de website van Texel.