Glasvezeltechniek wordt alsmaar belangrijker

G

Voor mensen kan het tegenwoordig niet snel genoeg. We leven in een maatschappij en samenleving waarbij alles heel snel gaat en moet. Daarom verwachten we dan ook het zelfde van onze internetverbinding. Soms is zo’n snelle verbinding een noodzaak, en soms is het een luxe. Voor bedrijven is het bijvoorbeeld een noodzaak om een goede en snelle internetverbinding te hebben. Hier is immers ‘tijd is geld’. Voor thuis is het vaak een gemak om lekker snel internet te hebben, zodat je alles online kan doen wat je wilt. Het is echter wel zo dat de huidige internetkabels die in de grond liggen, niet meer de snelheid kunnen bieden die we nodig hebben. Stap daarom nu over naar glasvezeltechniek!

 

Glasvezeltechniek biedt de upgrade die we nodig hebben

Allereerst wil ik het graag nog even hebben over de oude ADSL kabels. Tot voorkort konden deze kabels nog een voldoende internetverbinding leveren. Het feit was dan ook dat er meestal maar één of twee apparaten op de verbinding zaten, per huis. Tegenwoordig is dit aantal al veel hoger, en dan krijg je problemen met de bandbreedte. De oude kabels hadden niet genoeg bandbreedte om meerdere apparaten van internet te kunnen voorzien. De nieuwe kabels kunnen dit wel leveren! De bandbreedte is vele malen groter, wat resulteert in een betere maar vooral snellere internet verbinding!

Glasvezeltechniek is in het bedrijfsleven onmisbaar

Veel bedrijven vertrouwen steeds meer op hun internet verbinding. Zo werken ze steeds meer met computers en hebben dus een goede verbinding nodig. Wanneer ze geen goede verbinding hebben, dan moeten zij continue wachten tot bepaalde pagina’s geladen of verstuurd zijn. Dit gaat allemaal ten kosten van de productiviteit, wat natuurlijk zonde is. Door glasvezel te gebruiken, hoeft men niet meer te wachten tot dat de verbinding weer goed werkt. De bandbreedte die glasvezel levert zorgt hier voor.