Laminaatvloer reinigen? Lees mijn tips en trucs!

Zit je er aan te denken om een laminaatvloer in je woning te leggen? En ben je benieuwd hoe je een laminaatvloer kunt reinigen? In dit artikel geef ik je meer informatie over het reinigen van een laminaatvloer. Wanneer je deze tips & trucs volgt, haal je het maximale uit je laminaatvloer!

Weinig onderhoud en eenvoudige reiniging

Een laminaatvloer vraagt om weinig onderhoud en kun je eenvoudig reinigen. Dit zijn ook wel de belangrijkste voordelen van een laminaatvloer. Niet voor niets hebben zoveel mensen laminaat in huis liggen. Het is gewoon erg praktisch en je hebt er weinig omkijken naar! Een laminaatvloer kun je veel makkelijker reinigen dan bijvoorbeeld een parketvloer. Een laminaatvloer kan namelijk beter tegen vlekken en is ook nog eens slijtvast.

Laminaat is makkelijk in gebruik en voor velen de juiste vloeroplossing. Je hebt eigenlijk gewoon een ‘houten vloer’ in huis zonder de zorgen van het onderhoud van een houten vloer. Hoe ideaal is dat? Daarnaast is er ook nog eens een aanzienlijk verschil in prijs. Oftewel, een win-win situatie! Toch is het wel belangrijk dat je een laminaatvloer regelmatig reinigt en af en toe onderhoud.

Klaar voor mijn tips?

  • Nadat je een laminaat in je woning hebt gelegd, is het belangrijk om de vloer meteen te reinigen. Verwijder eerst alle stof met een stofzuiger. Hardnekkige vlekken gespot? Haal deze dan weg met een vochtige doek. Lijm etc. kun je prima verwijderen met een synthetisch verdunningsmiddel.
  • Als je elke dag je laminaatvloer wilt reinigen, kun je hiervoor een microvezeldoek gebruiken. Met een microvezeldoek kun je prima stof opvangen. Hiermee voorkom je ook dat je geen hardnekkige vlekken op je vloer krijgt. Natuurlijk kun je ook gewoon een stofzuiger gebruiken!
  • Laminaatvloer dweilen? Gebruik een goed uitgewrongen doek! Probeer ervoor te zorgen dat er geen water op je laminaatvloer blijft liggen.
  • Gebruik geen agressieve middelen voor het reinigen van je laminaatvloer. Ga voor neutrale producten in de supermarkt. Of kies voor witte azijn. Meng bijvoorbeeld 60ml witte azijn met elke liter water. Op deze manier kun je jouw vloer ook goed reinigen!

Let op..
Vermijd te veel water en gooi niet rechtstreeks water over je vloer. Zorg er ook voor dat het water niet te heet is. Stoom machine gebruiken? Doe dat ook maar niet!

Meer tips ontvangen? Dan kun je ook Quickfloors vragen om advies. Bij Quickfloors kun je terecht voor allerlei soorten laminaatvloeren. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar laminaat Kampen, kun je ook een bezoekje brengen aan Quickfloors!