Vakantie? Wij adviseren een vakantiepark in Limburg!

V

Limburg is een van de provincies in Nederland waar mensen graag op vakantie gaan. Vakantie in eigen land is nog altijd populair en als je voor Limburg kiest kun je de schoonheid van Nederland in volle glorie proeven. Limburg heeft alles wat je van een vakantie verwachten mag. Mooie natuur, heuvelachtige landschappen, aardige mensen en veel gelegenheden waar je lekker uit kunt gaan. Omdat je vanzelfsprekend op zoek bent naar een mooie accommodatie met diverse faciliteiten, zijn er een aantal prima vakantieparken in Limburg. Daar zit je heerlijk met het gezin in een comfortabel huisje en ook op de parken is er veel vermaak. Kinderen vervelen zich geen moment.

Limburg biedt prachtige natuur en gezelligheid

landal limburg vakantieparkOp vakantie naar Limburg betekent genieten mooie natuur en veel gezelligheid. Weidse landschappen geven je het gevoel dat je in een schilderij van Vincent van Gogh bent binnengestapt, want Limburg heeft veel landelijke natuur met dezelfde uitgestrekte structuur als in België en Frankrijk. Als je van fietsen houdt kun je ook echt lekker rondrijden en genieten van een picknick of tocht langs dorpjes. Om te overnachten kun je terecht in prachtige huisjes waarin je lekker zit, slaapt en geniet. Als je van zwemmen houdt, is dit een extra reden om te kiezen voor een vakantiepark. Vooral als je kinderen hebt zijn de avontuurlijke zwembaden op vakantieparken een absolute verwennerij. Alle activiteiten die voor kinderen georganiseerd worden op de betere parken met vakantiehuisjes maken het vakantiegevoel ook voor hen compleet

Wat heeft Limburg te bieden?

Limburg staat bekend om de mooie natuur. Er zijn welige bossen, glooiende heuvels, glinsterde meren, rustgevend heidevelden en zelfs moerassen te bezichtigen. Maar niet iedereen duikt meteen de natuur in om vakantie te vieren. Menigeen kiest voor een vakantie in Limburg vanwege de gezelligheid. De Limburgers staan erom bekend dat ze van het leven genieten. Dat is terug te zien aan de vele terrassen en eetgelegenheden die je in steden en dorpjes kunt aantreffen. Ook het uitgaansleven is er levendig. Mensen die wel van wandelen of fietsen houden kunnen in Limburg hun hart ophalen. Fietsen huren en dan heerlijk de natuur in. Wandelroutes en fietsroetes leiden je door de schitterende groene wereld bossen en heiden.

De Groote Peel in Limburg bezoeken

De Peel is een bekend Limburgs natuurgebied wat adembenemend mooi is. In elk jaargetijde kun je er genieten van de schoonheid van de natuur in bossen en op heide. Je vindt er rust en bent helemaal op vakantie. De Groote Peel is zoveel mogelijk in natuurlijke staat behouden. Het is een beschermd natuurgebied en je kunt er bijvoorbeeld vele soorten vogels bewonderen waaronder ook verschillende zeldzame soorten. Er zijn geen verharde wegen en geen tekenen van overige infrastructuur. Het park heeft verschillende wandelroutes van een paar kilometer of langer.

Verblijven op een vakantiepark in Limburg

buitenhof-de-leistert-vakantiepark limburgKies je voor een vakantiepark dan heb je nergens meer omkijken naar. Je hebt een fijn huisje met een badkamer en er zijn veel extra faciliteiten op parken die voor alle leden van een gezin de vakantie compleet zullen maken. Er zijn vakantiehuisjes met sauna’s zonnebanken, enzovoorts. Je kunt ook kiezen voor een hotel of voor een andere vorm van overnachten gedurende je vakantie in Limburg. Voor kinderen is dit wel een stuk minder avontuurlijk dan een huisje met zwemparadijs en je weet dan natuurlijk ook niet altijd of je verblijf comfortabel zal zijn. En, bijkomend voordeel; voor diverse vakantieparken vind je online veelal een leuke aanbieding. Geniet bijvoorbeeld van een actiecode voor Roompot vakantiehuisjes!

Limburgse koffie met slagroom

Als je in Limburg op vakantie bent vergeet dan ook niet om minimaal een keer te genieten van de bekende Limburgse koffie. Deze is alleen voor volwassenen want er zit alcohol in. De koffie wordt gemaakt van sterke koffie met de Limburgse alcohol versnapering Els La Vera en gember.