Poetslappen voor de grafische industrie

In vrijwel elke omgeving krijg je te maken met vuil, zo ook in de grafische industrie. Daar komt het erg nauwkeurig aangezien kleine vuildeeltjes voor fouten in het productieproces kunnen veroorzaken waardoor bijvoorbeeld drukwerk van mindere kwaliteit is. Daarvoor zijn speciale grafische poetslappen ontwikkeld voor in de verpakkings- of grafische industrie.

Toepassing van de poetslappen

Poetslappen worden niet alleen in huishoudens gebruikt maar dus ook zeker op de werkvloer. Denk aan autogarages waar poetslappen gebruikt worden om vuil en smeer te verwijderen en denk aan de metaal branche waar vettige onderdelen hiermee gereinigd worden. Maar vooral in de grafische industrie komt dit erg nauwkeurig.

Lavans heeft hiervoor een gesloten systeem ontwikkelt om de vuile poetslappen van metaal en grafisch van elkaar te scheiden. Een klein metaaldeeltje (spanen bijvoorbeeld) kunnen anders in de poetslappen terecht komen die gebruikt worden bij de grafische industrie. Dat wil je natuurlijk niet aangezien daar zeer gevoelige printplaten mee schoongemaakt worden. Een klein krasje kan grote gevolgen hebben.

Grafische poetslappen volgens wisselsysteem

In het gesloten wisselsysteem worden de poetslappen apart verzameld, apart gewassen en weer apart verpakt en verzonden om ze om te wisselen voor vervuilde poetslappen. Of je nou werkzaam bent in de grafische industrie, automotive, metaal of een andere branche, bijna overal gebruikt men poetslappen. Zorg dat je de juiste gebruikt!