Werkervaring doorslaggevend

W

Wanneer je tegenwoordig op zoek bent naar een baan wordt er natuurlijk ook gekeken naar jouw cv en naar de werkervaring die je hebt. Heb je nooit iets gedaan in je leven of heb je veel gewerkt en veel werkervaring opgedaan, dit kan een doorslaggevende factor zijn wanneer een bedrijf op zoek is naar een nieuwe werknemer. Maar let op, dit betekent niet dat je bij elk bedrijf een jaar moet werken en vervolgens weer een nieuwe baan moet nemen om zo aan je werkervaring te komen. Dit komt slecht over, bedrijven denken dan dat als ze jou aannemen je een soort van eendagsvlieg bent die naar een jaar weer vertrekt, dan ze voelen weinig zekerheid bij jou dat je langer zal blijven. Een aantal jaar werken bij hetzelfde bedrijf geldt tevens ook als veel werkervaring. 

 

Uitzendkracht 

 

Een andere manier om veel werkervaring om te doen is tegenwoordig ook een erg populaire manier, namelijk door jezelf aan te sluiten bij een uitzendbureau. Dit houdt in dat je werkt als uitzendkracht bij een uitzendbureau bij jou in de regio zoals uitzendbureau Gemert bijvoorbeeld. Hiermee kan je opgeroepen worden door allerlei verschillende bedrijven die het druk hebben en op het moment wel wat extra personeel kunnen gebruiken. Doordat dit verschillende bedrijven zijn uit verschillende branches doe je veel werkervaring op. Zo ontwikkel je nieuwe vaardigheden en technieken die later van pas kunnen komen. 

 

Voordelen uitzendkracht 

 

Naast het voordeel dat je veel werkervaring opdoet, zijn er nog meer voordelen bij het werken als uitzendkracht. Zo verdien je bijvoorbeeld meer dat personen die in loondienst werken voor het bedrijf waar jij als uitzendkracht wordt ingezet. Ook hoef je jouw cv maar één keer op te sturen. Ook is het niet altijd nodig om te solliciteren, dit doordat uitzendkrachten vaak op korte termijn nodig zijn.