Breng alle netwerkkabels samen in een patchkast

B

Overal draden, kabels en stekkerdozen. Dit klinkt niet alleen verkeerd, het is ook nog eens gevaarlijk. Vanzelfsprekend moeten deze kabels netjes hangen, zonder in contact te komen met andere kabels, waar ze vaak door elkaar heen gaan zitten. Ook last van dit euvel en wil je er graag van af? Gebruik dan een glasvezel patchkast! Dit is een kast die speciaal bedoeld is om een netwerkinfrastructuur zo in te delen dat alles netjes geordend is zodat je overal snel en gemakkelijk bij kan.

In deze patchkast kan je allerlei soorten netwerkapparatuur hangen zoals routers, modems, switches en patchpanelen. Omdat je het signaal tussen de verschillende apparaten patched wordt dit apparaat een patchkast genoemd. Een patchkast wordt ook wel vaak een serverkast, 19 inch kast of serverrack genoemd. De keuze van de grote van de kast hangt af van hoe groot je netwerkinfrastructuur is. Een 19 inch patchkast is veelal bedoeld voor een wat groter bedrijf, en een 10 inch voor kleine ondernemers of particulieren. Ze nemen namelijk weinig ruimte in beslag.

Voor meer informatie hierover verwijzen we graag door naar de website van netwerkproducten.com. Zij zijn een grote aanbieder van allerlei soorten netwerkproducten zoals routers, modems, switches en natuurlijk de patchkasten zelf. Zo kan je binnen een handomdraai je eigen netwerk infrastructuur draaiende hebben!