Dwergkonijn kopen

D

Wil je wat meer leven in de brouwerij in de vorm van een huisdier? Huisdieren zijn dan altijd een goed idee! Alleen is het altijd de vraag wat het gaat worden. Je kan natuurlijk voor een hond of een kat kiezen, maar ook wel eens gedacht aan een dwergkonijn kopen? Dwergkonijnen zijn erg sociale dieren en erg leuk om te houden. Het verzorgen neemt niet zo heel veel tijd in beslag en zijn ook nog eens erg leuk voor kinderen!

Wat moet je weten en doen voor het dwergkonijn kopen?

Allereerst is het belangrijk dat je alvast na denkt over de huishouding. Wanneer je de dieren koopt, dan moet je ook eigenlijk gelijk een goed hok hebben. Een plek in de tuin is dan het beste aangezien ze dan genoeg frisse lucht krijgen. Wel zijn er een aantal eisen waar een hok aan moet voldoen. De volgende dingen moet je dan op letten: het hok moet allereerst niet te veel in de zon staan. Net zoals bij mensen is te veel zon slecht voor de dieren. Daarom moeten de konijnen ook een plek hebben om voor de zon te kunnen schuilen. Denk hierbij aan het nachtverblijf. Ook mag het hok niet op de toch staan. Verder moet er ook genoeg beschutting zijn tegen regen en wind. Hier houden de dieren helemaal niet van namelijk. Verder moet je goed in de gaten houden dat dwergkonijnen groepsdieren zijn. Je doet er dus goed aan om er twee te kopen.

De verzorging na het dwergkonijn kopen begint bij een goede voeding

Net zoals een goede huisvesting is het enorm belangrijk om een goede voeding voor de dieren te hebben. Zo moeten de dieren toegang hebben tot onbeperkt, vers hooi. Verder vinden die konijnen het erg lekker om verse wilgentakken te eten. Een goede toevoeging aan de voeding is ook conditiekorrels.