Wat er allemaal moet gebeuren voor je autorijles

W

Wat er allemaal moet gebeuren voor je autorijles

Wanneer je 16,5 jaar oud bent kun je al beginnen met het nemen van autorijles. Je mag dan beginnen met lessen, maar afrijden kan pas vanaf je 17e jaar. Gemiddeld genomen duurt het lessen ongeveer een half jaar dus dit komt dan perfect uit. Natuurlijk moet je hiervoor wel je theorie-examen behalen. Je theorie-examen kan je al vanaf je 16e jaar halen, maar dit examen is maar 1,5 jaar geldig. Dus bedenk goed wanneer je kan beginnen met lessen en wanneer je je praktijk kan halen. Als je er te lang over doet heb je gewoon pech, want dan moet je je theorie opnieuw maken en halen. Er zijn veel mensen die struikelen over de theorievragen. Ze worden namelijk niet allemaal even duidelijk gesteld en ook de antwoorden waar je uit kan kiezen lijken soms erg op elkaar.

Theoriecursus

Voordat je begint met je autorijles wordt er aangeraden om eerst te beginnen met je theorie. Zo stap je niet volledig onwetend in een auto en weet je wel iets van de verkeersregels en borden af. Dit zorgt al voor veel meer duidelijkheid en maakt het rijden ook een stukje makkelijker. Tegenwoordig kan je een theoriecursus volgen bij een rijschool of bij een externe organisatie. Door middel van een theoriecursus vergroot je je kans op slagen met ruim 70%. Deze cursus duurt meestal maar een daagje en diezelfde dag leg je ook het examen af. Kortom een hele effectieve manier voor het halen van je theorie. Daarna kan je snel beginnen met je autorijles.

De praktijk

De autorijles bestaat voornamelijk in het beheersen van het autorijden. Hieronder valt het kennen van de auto, het toepassen van verschillende verkeersregels en het houden aan borden. Deze kennis doe je voornamelijk op bij de theorie, maar deze moet je ook leren toe te passen in de praktijk.