Hoe maak ik mijn huis efficiënt schoon

H

Het huis schoonmaken klinkt als een makkelijke taak. Toch wordt het vaak op een niet efficiënte manier uitgevoerd, waardoor het een langdurige en vaak repetitieve taak is. Graag geef ik jouw een stappenplan dat je kunt volgen bij het schoonmaken van uw huis, zodat je simpelweg dit proces kunt volgen om snel uw huis weer op orde te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als; waar moet ik beginnen en welke plekken moet ik niet vergeten? Hulpmiddelen als YouTube geven vaak ook al veel tips, maar graag vertel ik u hier meer over!

Tips voor het schoonmaken van uw huis

1. Tijd en taakbepaling

Bekijk welke schoonmaak taken je nu wilt bereiken en binnen wek tijdsbestek. Werk dan van boven naar beneden af welke taken er gedaan moeten worden. Denk hierbij aan taakvolgorden. Je bereikt er weinig mee als je eerst gaat stofzuigen en daarna kruimels van de tafel afveegt om de tafel schoon te krijgen. Een duidelijke volgorde is essentieel wanneer je begint met schoonmaken

2. De WC

Begin altijd met het toilet schoonmaken. Dit is een van de ergere taken voor veel mensen en om gemotiveerd te blijven, is het belangrijk om de irriterende taken eerst uit te voeren. Gebruik sterke wc-reinigers en handschoenen om het vlot en snel te laten verlopen!

3. De woonkamer en slaapkamers

Hierbij is het nogmaals de volgorde waar je rekening mee moet gaan houden. Doe bijvoorbeeld eerst de vaat in de vaatwasser en haal alles van tafel af voordat je begint met stofzuigen. Vergeet, indien nodig blijkt te zijn, ook niet te dweilen. Anders zal je na het dweilen alsnog moeten stofzuigen en dweilen om alles écht schoon te krijgen!

4. De vaatwasser

De tip die ik mee wil geven bij het uitruimen van de vaat, is om alles wat je uit de vaat haalt nog eens goed droog te maken en goed te controleren of alles echt schoon is. Als je vieze dingen in de schappen terug gaat zetten, dan zal het snel weer een rommel worden!

Uiteraard is het altijd mogelijk om een klusbedrijf Mierlo in te schakelen om werkzaamheden aan huis te laten verrichten.