Vloer tegelen op de juiste wijze

Ben je net verhuisd of woon je al langere tijd in hetzelfde huis maar ben je nu toch echt klaar met de vloer die je hebt? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat wanneer je ervoor kiest om een nieuwe vloer te tegelen dat je dit goed doet. Het zou zonde zijn dat straks de nieuwe vloer er nog minder uitziet dan de oude doordat er simpelweg slordig getegeld is.

Legplan

Het is belangrijk dat voordat je daadwerkelijk begint met tegelen, je een legplan hebt. Dit houdt in dat je het vloeroppervlak meet zodat je daarna kunt berekenen hoeveel vloertegels je nodig hebt. Ook bepaal je hoe je de tegels wilt gaan leggen. Deel van het legplan is ook het bestellen van de juiste hoeveelheid tegels, zorg hierbij dat je speling hebt mocht er een tegel kapot gaan.

Spandraden

Voordat we gaan tegelen moet er eerst nog wat anders gebeuren, namelijk het gebruiken van spandraden. Hierbij is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de vloer schoon en droog is. Gebruik vervolgens stalen spijkers om de spandraden te bevestigen. Aan elke spijker bevestig je twee draden, het is belangrijk het kruispunt van de raden haaks is en dat ze recht tegenover de deur zitten. De afstand tot de muur moet even groot zijn als de breedte van een passtuk.

Vloer tegelen

Na de vorige stappen juist uitgevoerd te hebben is het tijd om de nieuwe vloer te gaan tegelen. Zorg dat je tegellijm in huis hebt, deze kan je zelf aanmaken door simpel de gebruiksaanwijzing te volgen. Smeer de lijm vervolgens uit maar let op dat je niet teveel plaatst, echter zal er altijd wat overtollig lijm zijn die je met een lijmkam kan verwijderen. Wanneer u de tegels secuur wilt plaatsen is het slim om gebruik te maken van een nivelleersysteem vloer zo heb je voor je het weet een nieuwe en mooie vloer in huis!