Medisch meubilair? Belangrijker dan je denkt!

M

Gezondheidszorg is in Nederland goed geregeld. Medische voorzieningen zoals ziekenhuizen, huisartsenposten en andere zorg is van hoogstaande kwaliteit. Het is dan ook veilig om te zeggen dat Nederlandse zorg voldoet aan gestelde richtlijnen. De zorg in ons land is al jaren van topkwaliteit, wat maakt dat goede zorg voor ons als een zelfsprekend goed wordt gezien. Dit is echter niet zo. Bij het leveren van zorg op dit niveau komt meer kijken dan de meeste denken. Zo dienen zorginstellingen te beschikken over kundig personeel, voldoende behandelruimtes en aangepast meubilair. Vooral het laatste punt is erg belangrijk voor het leveren van zorg op dit niveau. Medisch meubilair dient namelijk zowel comfortabel als functioneel te zijn voor zowel zorgverlener als ontvanger.

Rooming-in meubels

Een meubel categorie die men veel voorbij ziet komen in ziekenhuizen en zorginstellingen is rooming-in meubilair. Een ziekenhuisopname is een ingrijpende ervaring voor de meeste volwassenen en kinderen. De meeste ziekenhuizen houden hier rekening mee door kamers te voorzien van rooming-in meubilair. Op deze manier kan er 24-uur per dag een naaste van de zorgontvanger aanwezig zijn. Meubels hiervoor zijn degelijk, maar vooral comfortabel zit-en slaapmeubilair.

Meubilair op maat

Binnen gezondheidszorg staat het verlenen van passende zorg centraal. Hier is natuurlijk wel het nodige meubilair voor nodig.Behandelstoelen, behandeltafels en ziekenhuisbedden zijn hier een voorbeeld van. Daarnaast is het ook belangrijk om stil te staan bij het doeleinde van deze meubelstukken. Voor nierdialyse en chemotherapie heb je andere behandelstoelen nodig dan voor bijvoorbeeld de eerstehulpafdeling. De afdeling neonatologie heeft zo weer zijn eigen meubelstukken nodig die ook hier weer aansluiten op de behoefte.

VAB

VAB Nederland is een ambitieuze onderneming met stevige wortels in de gezondheidszorg. Al jaren leveren zij medisch meubilair van de hoogste kwaliteit aan zowel grote als kleine zorginstellingen.VAB onderscheidt zich van andere leveranciers door hun jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en hun visie op comfort.