Waarom u vandaag nog een subsidieadviseur moet inschakelen

W

Als bedrijf – maar ook als particulier – kunt u van allerlei subsidies gebruik maken. Dat is lekker voordelig. Toch haken tijdens de aanvraag veel mensen af. Grotendeels door de complexe materie waarover het gaat. Hartstikke zonde natuurlijk! In deze blog leggen wij uit waarom u een subsidieadviseur in de arm moet nemen. Sleept u binnenkort die gewilde subsidie in de wacht?

#1 – U bespaart tijd

Wanneer u uw subsidieaanvraag uitbesteed aan een gespecialiseerd bureau kan dat u veel tijd besparen. Een adviseur weet namelijk wanneer een subsidie daadwerkelijk uit kan. Een extra inkomstenbron van enkele duizenden euro’s kan u misschien goed in de oren klinken. Maar zit u echt te wachten op die extra controle van buitenaf? En heeft u die administratieve rompslomp al in geld uitgedrukt? Een adviseur kan u om deze redenen een aanvraag afraden.

#2 – Een vertaalslag

Een subsidieaanvraag doen is alles behalve simpel. Vaak is er sprake van moeilijk jargongebruik en moet u wijs worden uit een wirwar aan regels. Omschrijft u uw project nét een beetje anders dan gewenst? Dan is de kans groot dat uw subsidieaanvraag wordt afgewezen. Ontzettend demotiverend. Het is dan ook niet vreemd dat veel bedrijven er hun vingers niet aan branden. Zij schakelen een subsidieadviseur in. Hij of zij is van alle regels op de hoogte en weet makkelijk een vertaalslag te maken. Zo weet u zeker dat u een kansrijke aanvraag doet.

#3 – No cure, no pay

Niet iedere aanvraag is van succes verzekerd. Daarom werken subsidieadviseurs veelal volgens het ‘no cure, no pay’-principe. Dit houdt in dat zij alleen betaald krijgen, wanneer u de aangevraagde subsidie krijgt toegekend. In dit geval wordt er een vast basisbedrag of 15% courtage in rekening gebracht. Is uw subsidieaanvraag afgekeurd? Dan vragen de adviseurs in veel gevallen geen vergoeding. Denkt u aanspraak te maken op één van de vele subsidies die onze overheid biedt? Dan is het verstandig om een subsidieadviesbureau in te schakelen. Hun adviseurs nemen u dan veel werk uit handen. Dat bespaart u niet alleen tijd, maar vergroot ook de kans van slagen. En het beste van alles? De meeste subsidieadviseurs werken volgens een ‘no cure, no pay’-principe. Zo loopt u nooit onnodig risico. Dus waarom zou u het zelf doen?