Online adverteren?

O

Succesvol adverteren op internet

Om succes te hebben met adverteren op internet moet je weten welk product bij je bedrijf past. We bespreken is hier drie producten waar je online kan adverteren. Dit zijn: Google – Markplaats en Bing

We beginnen met Google. Veel ondernemers adverteren via het Adwords systeem van Google. Het systeem heeft 2 netwerken. Zoeken en display. De meeste bedrijven adverteren in het zoeknetwerk of in combinatie met display. Wil je direct meer verkeer naar je website en omzet genereren dan is het zoeknetwerk de beste keuze. Als je naamsbekendheid wilt bevorderen kies dan voor display. Met het Adwords systeem kan je zelf zorgen voor succes. Je kan alles zelf instellen.

Voor maximaal rendement is kennis over het systeem noodzakelijk. Om Adwords eigen te maken is het nodig om hiervoor een cursus te volgen. De meeste ondernemingen hebben daar niet de tijd voor. Daarom is het verstandig om een Adwords specialist te raadplegen. Deze professional kent de kneepjes van het vak. Alle beginners fouten kunnen dan voorkomen. Zoek een Adwords specialist die betaalbaar is en laat je goed voorlichten.

Markplaats kent iedereen. Particulieren kunnen op markplaats goedkoop een advertentie plaatsen. Tafels, stoelen, kleding, auto’s enz. Je kan er bijna alles vinden. Ook kunnen bedrijven hier adverteren. Kan je hier ook succes hebben. Ja dat kan. Vele doen het al. Een verschil met Adwords is dat je geen kennis van het systeem hoeft te hebben. Maar dat is dan ook wel het enige voordeel. Met Adwords kan je gerichter adverteren. Een consument is op zoek en typt een zoekwoord in Google en jouw advertentie komt tevoorschijn.

Zoekmachine Bing lijkt het meest op Google. Alleen is er een groot verschil. In Nederland word bijna geen gebruik gemaakt van deze zoekmachine. Het zoekvolume is klein vergeleken met Google. Het zoekvolume in Google is erg groot. Bijna iedereen die iets zoekt gebruikt Google. Omdat Bing bijna geen zoekvolume heeft kan het geen succes worden. Google Adwords is de winnaar. Hiermee kan je succesvol adverteren op internet.