BHV voor bedrijfshulpverlening

B

BHV verplicht voor ieder bedrijf

Sinds de Arbowet in 1999 van kracht werd, is het in Nederland verplicht voor werkgevers om maatregelen te nemen op het gebied van Bedrijfshulpverlening (BHV). Dit houdt in dat ieder bedrijf een aantal medewerkers in dienst moet hebben, die zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Deze BHV-ers zijn in staat om hulp te verlenen bij ongevallen en kunnen een brand beperken of bestrijden, in ieder geval tot de reguliere hulpdiensten gearriveerd zijn. Daarnaast kunnen zij in noodsituaties alle aanwezigen alarmeren en evacueren. Een BHV-er helpt dus de veiligheid binnen een bedrijf te vergroten. Hoeveel BHV-ers er nodig zijn, hangt af van de grootte van de onderneming en de risico’s die de specifieke werkzaamheden met zich meebrengen.

 

Opgeleid door de beste

Een erkende cursus is verplicht voor het verkrijgen van een BHV-certificaat. Na het behalen hiervan, moet de cursist jaarlijks op herhaling om de bevoegdheid te behouden. Door heel Nederland worden opleidingen gegeven, maar uiteraard wil je zeker weten dat je werknemers bij een bekwaam instituut worden opgeleid. 101BHV.nl is eind 2015 verkozen tot Beste Opleider van Nederland in de categorie Arbo en Veiligheid. Een prestatie waar we natuurlijk trots op zijn.

 

BHV in 1 dag

Iedere werkgever is wettelijk verplicht om BHV-ers in dienst te hebben. Het is belangrijk dat de BHV-ers goed verdeeld zijn over verschillende afdelingen en locaties, zodat er overal snel hulp geboden kan worden, wanneer dit nodig is. Er moet altijd een minimum aantal BHV-ers in huis zijn, dus het is het handigst om deze taak door binnendienst medewerkers uit te laten voeren. Omdat tijd kostbaar is en je je mensen niet al te lang wilt missen, bieden wij een BHV-cursus die in één dag kan worden afgerond. Door veel praktijksituaties aan bod te laten komen, deze in duidelijke taal te bespreken en de cursisten actief deel te laten nemen, is onze cursus zeer effectief. Wij geven cursussen op meer dan 20 locaties en zelfs in company. Bekijk hier de mogelijkheden die het beste bij jouw bedrijf passen.