Redenen voor het kopen van een refurbished printer

Refurbished apparaten worden tegenwoordig steeds populairder. Zo zijn refurbished iPhones en iPads op dit moment hot. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook refurbished kleurenprinters. Er zijn meerdere redenen waarom zulke printers aan te raden zijn. Een voor de meest van de hand liggend punt is de prijs. Een refurbished printer is namelijk goedkoper.

Duurzaamheid van een refurbished printer

Naast de lagere aanschafwaarde zijn de refurbished printers ook nog eens duurzaam. Dit is tevens een punt wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Het is dan ook gemakkelijk dat een refurbished printer hieraan bijdraagt. Je kiest dus met zo een printer direct voor een beter milieu. Dit biedt dus gelijk de mogelijkheid om voor wat oudere modellen te kiezen. Wellicht een printer waar je in het verleden zeer tevreden over was. Doordat printers tegenwoordig steeds vaker een opknapbeurt krijgen is het dus mogelijk om met een ouder model te werken.

De misvatting van een refurbished printer

Een veelvoorkomende fout die gemaakt wordt, wanneer men aan een refurbished printer denkt is dat het om een normale tweedehands printer gaat. Dit is dus niet het geval! Een refurbished printer wordt namelijk helemaal uit elkaar gehaald en gecontroleerd. Vervolgens worden alle defecte of niet goed werkende onderdelen vervangen. Dit zorgt er dus voor dat de printer weer als nieuw is. Het voordeel is dat de aanschafwaarde van deze printer lager ligt, maar ook het gebruik van refurbished printers ligt lager dan bij nieuwe printers.

Advies nodig bij het kiezen?

Heeft u geen idee wat voor printer u moet kiezen? Vraag het wellicht eens na bij een bekende die een refurbished printer heeft. Zij hebben namelijk al de gebruikerservaring, waardoor hun mening dus prima te vertrouwen is. Mocht u nog niemand uit uw netwerk met zo een printer hebben, dan is het verstandig om uw wensen bij de specialist neer te leggen. Zij kunnen u aan de hand van een aantal vragen prima helpen. Zij bespreken dagelijks wensen en behoeften van hun klanten en kunnen u hierdoor prima helpen.