SEO teksten door een SEO tekstschrijver?

S

Tekstschrijver onderdeel van internetmarketing

Het schrijven van teksten voor het internet is tegenwoordig onderdeel van de internetmarketing. Het is een essentieel onderdeel van de marketing geworden.

Steeds meer bedrijven halen een groot deel van hun omzet uit het internet en zijn daarvoor afhankelijk geworden van zoekmachines. Een SEO tekstschrijver vult het organische bereik op bijvoorbeeld Google in. Deze tekstschrijver moet ervoor zorgen dat door de SEO teksten een bedrijf beter gevonden wordt door de zoekmachines.

 

Interessante tekst

Een goede SEO tekst moet naast het gebruik van de juiste zoekwoorden ook inhoudelijk interessant zijn. De inhoud wordt mede bepaald door de zoekvraag: waar is de bezoeker naar op zoek? Dat kan een woord zijn maar een zoekvraag kan ook bestaan uit een combinatie van zoekwoorden. Een ervaren tekstschrijver weet deze in een inhoudelijk, goed verhaal te gieten. Hoe vaker gezocht wordt op een bepaalde combinatie van zoekwoorden, hoe groter de de relevantie. De tekstschrijver moet zorgen voor een relevante invulling op de zoekvraag.

 

Hoe bepaal je de zoekwoorden

Er zijn verschillende manieren om de juiste zoekwoorden voor je product of dienst te vinden. Dat kan bijvoorbeeld heel makkelijk via Google Analytics. Belangrijk is om zeer specifiek te zijn. Het moet concreet en relevant zijn. Zo kun je het zoekwoord ‘restaurant’ enorm verfijnen naar bijvoorbeeld ‘biologisch restaurant Amsterdam’. Mensen die daarnaar op zoek zijn, zullen op deze manier snel op de betreffende website terechtkomen. Veel eerder dan als er louter op ‘restaurant’ wordt ingezet door een bedrijf. Een goede SEO tekstschrijver kent de juiste combinaties en weet er een boeiende tekst over te schrijven.

 

En wat Google?

De zoekmachines van Google gaan op zoek naar de opgegeven zoekwoorden en combinaties hiervan. De pagina’s die verschijnen ranken op basis van hun relevantie.

Google werkt op basis van een ranking algoritme. Dit is een complexe formule die uitrekent welke webpagina’s het best passen bij de zoekvraag van de gebruiker. De zoekresultaten worden op basis hiervan gerangschikt.

 

Een goede tekstschrijver zorgt dus voor een inhoud die klopt qua relevantie en zoekwoorden. En verder zorgt de tekstschrijver voor een pakkende titel en korte omschrijven zodat de gebruiker direct weet of deze voldoet aan zijn zoekvraag. Hopelijk stijgen de bezoekersaantallen zo op een organische en dus natuurlijke manier.