Waarom glasvezelkabel moet kopen en de oude kabel weg moet doen

W

Jaren geleden, toen de wifi en internet gebruik opeens erg begon te groeien, moesten er in Nederland allerlei kabels de grond in om dit te ondersteunen. Dit waren toen der tijd goede kabels gemaakt van koper. Deze kabels moesten toen de huizen voorzien van een goede internetverbinding. Tegenwoordig zijn deze oude ADSL en coax kabels niet meer voldoende. De bandbreedte die ze leveren zijn niet meer voldoende en kunnen de internet behoeftes niet meer voorzien. Natuurlijk doen ze het nog wel, alleen niet goed genoeg meer. Men wil steeds meer met het internet doen en er zijn ook steeds meer apparaten per huishouden aangesloten op het internet. Daarom is het nu het ideale moment voor glasvezelkabel kopen.

 

Glasvezelkabel kopen zorgt voor een veel grotere bandbreedte

Bandbreedte is eigenlijk een begrip wanneer we het hebben over internet aansluitingen en verbindingen. Alles wordt hier namelijk door bepaald. In essentie is bandbreedte niks anders dan de daadwerkelijke grootte en capaciteit van de kabel. Wanneer je een kleine bandbreedte hebt zoals coax en adsl, dan kan je minder data versturen over die kabel. Dat betekend dat de internetverbinding ook snel traag wordt wanneer er meerdere apparaten op het zelfde netwerk zitten. Dit kan echter ook al gebeuren wanneer er maar één apparaat op de verbinding zit maar die wel enorme hoeveelheden verstuurd en ontvangt. Glasvezelkabel beidt echter een veel grotere bandbreedte waardoor de verbinding veel meer aan kan. Wat dus de verbinding een stuk beter maakt.

Glasvezelkabel kopen en vervolgens installeren

Glasvezelkabel kan je tegenwoordig zeer makkelijk bestellen. Zo kan je bij deze webshop bestellen wat je nodig hebt. Het wordt dan thuis geleverd en je kan meteen aan de slag. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen dat een monteur dit voor je doet. Je moet er namelijk wel een beetje handig in zijn om alles goed aan te sluiten aangezien de binnenkant van de kabel niet al te sterk is.