Iittala: een betoverende keuken

I

In 1881 begon de revolutie die ook jouw keuken niet ongemoeid zou moeten laten; Iittala! Dit is de naam van zowel het merk als de plaats in Finland waar deze van de grond kwam. Iittala werd opgericht door de Zweed Petrus Magnus Abrahamson en was aanvankelijk enkel een glasblazerij. Door de jaren heen zijn er vele soorten keukengerei bijgekomen, al dan niet gemaakt van glas. Maar de kunst- en eigenzinnigheid van het merk is altijd blijven bestaan!

Graag bieden we je een kijkje naar de mogelijkheden voor jouw keukeninterieur.

Iittala Teema

Ook al staat het merk Iittala bekend om schitterend servies vol met prachtige sprookjesdieren, heeft meester ontwerper Kaj Franck het dit keer anders aangepakt. Sterker nog, de Teema set heeft geen thema! Het bestaat uit robuuste serviesstukken met een egale kleur, hoewel deze qua vorm nog een tikkeltje van de eigenwijsheid bevatten waar Iittala zo bekend om staat. Je kunt één specifieke tint uitkiezen of juist meerdere met elkaar combineren!

Iittala Citterio 98

Zonder bestek is een maaltijd uiteraard niet compleet. Gelukkig is er de Iittala Citterio 98 reeks, bestaande uit vorken, messen en lepels die prettig in de hand liggen en van een unieke vorm voorzien zijn. Als je tevens in het bezit bent van een bijzonder servies, maak je hiermee de perfecte match.

Iittala Kivi

Een maaltijd wordt pas echt gezellig met de juiste sfeerverlichting. De topontwerpers van Iittala weten er alles van! Ze leveren dan ook waxinehoudertjes van schitterend gekleurd glas waarmee je een eenduidige sfeer of juist een prachtig kleurenspel kunt creëren!