Wat is een schimmelinfectie bij de man?

W

Een schimmelinfectie, ofwel candida, is een vervelende kwaal, die zowel de vrouw als de man kan treffen. Van een schimmelinfectie wordt beweert, dat het te maken heeft met een slechte hygiëne. Dit is echter achterhaald. Mocht u als man seks hebben met een vrouw die candida bij zich draagt, dan kan met de nodige weerstand deze infectie worden overwonnen. Er zijn echter omstandigheden die een schimmelinfectie man triggeren. O.a. het gebruik van antibiotica, schimmelinfectie op de nagels, te veel suiker, fastfood en alcohol dragen er niet toe bij om snel van de schimmels te worden verlost.

Symptomen schimmelinfectie man

Wanneer een man seks heeft gehad met een door candida besmette vrouw, kunnen de volgende symptomen na verloop van tijd worden bemerkt. De voorhuid is geïrriteerd en de penis gaat jeuken. Op de eikel verschijnen kloofjes en er is sprake van een witte afscheiding. Pijn bij plassen en geslachtsgemeenschap. Een ernstiger symptoom is bloed in de urine. Om de kwaal niet te verergeren is een adequate behandeling binnen korte tijd nodig. Vindt er geen behandeling plaats, dan kunnen depressieve gevoelens de kop opsteken, de huid snel verouderen, constante moeheid ontstaan en pijnlijke darmen opspelen.

foto-symptomen-schimmelinfectie-man-300x300.png

Besmetting door seks

De meeste mensen worden besmet zonder dat ze er erg in hebben. Pas wanneer de symptomen zich openbaren, komt u tot de conclusie dat er een besmetting heeft plaatsgevonden. Het is dan verstandig om de partner, waar u de candida bij heeft opgelopen, in te lichten en te waarschuwen. Vooral wanneer er meerdere bedpartners zijn, zal de schimmelinfectie zich uitbreiden. Voor de juiste geneesmethode is het verstandig een apotheek te bezoeken die een middel als Miconazol zal aanraden. Elke online apotheek heeft dit middel in het assortiment. Miconazol is één van de beste middelen om een schimmelinfectie te bestrijden.

Werking van schimmelbestrijder

Bijna elke apotheek zal dit middel in het assortiment hebben. Het is een medicijn wat tijdens de behandeling schimmels vernietigd en er voor zorgt dat ze niet meer terugkomen. Het is wel zinnig om te proberen de weerstand te verhogen, door gezond te eten, weinig alcohol te drinken en niet zonder condoom te vrijen. Miconazol is verkrijgbaar in strooipoeder, spray of een créme. Ook voetschimmels worden bestreden met dit middel. Dit medicament is een kuur, dus moet worden afgemaakt totdat alle schimmels zijn verdwenen. Het is vrij leverbaar, maar kan ook op recept worden verkregen.