Zoektocht naar een accountant

Z

Administratie uitbesteden aan een externe partij? Niet voor niets kiezen bedrijven ervoor om een accountant in te schakelen. Een goede accountant neemt de boekhouding van je over, waardoor je zelf niet meer zo veel met de administratie bezig hoeft te zijn. Op deze manier houd je meer tijd over voor de dagelijkse werkzaamheden. Een goede accountant vinden is voor sommigen een lastige taak.

Waar moet je opletten bij je zoektocht naar een accountant? En wat is nou echt belangrijk? In deze blog vertel ik je meer over het selecteren van accountants.

Goede vertrouwensrelatie

Wat is een goede accountant? Een goede accountant kan je adviseren over verschillende onderwerpen. Zo’n accountant zal met je mee meedenken. Een belangrijke factor bij het vinden van een accountant is een goede vertrouwensrelatie. Een accountant zal namelijk inzicht hebben in je bedrijfsgegevens. Ga daarom niet zomaar in zee met een accountant. Door in gesprek te gaan met een accountant, weet je al snel genoeg of die accountant de juiste partner is voor de boekhouding van jouw bedrijf.

Maak duidelijke afspraken

Zorg ervoor dat de accountant past bij jouw organisatie en de branche waarin je actief bent. Een accountant is dan al op de hoogte van de juridische valkuilen en weet goed waar hij of zij over praat. Ook is het belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt over de te leveren diensten. Houd er rekening mee dat de tarieven van accountants veel van elkaar verschillen.

Accountantskantoor Sterkenburg

Ben je nog op zoek naar een accountant in Zeist? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Accountantskantoor Sterkenburg. Hier kun je terecht voor onder andere accountancy in Utrecht. Dit is een laagdrempelig accountantskantoor. Ook zullen zij jou continu op de hoogte houden van de fiscale en financiële stand van zaken.