App Laten Maken

A

App Laten Maken

Wil je een app laten maken voor je onderneming dan denkt men al snel dat dit onbetaalbaar is, erg lastig te ontwikkelen en enkel weggelegd voor de grotere bekende bedrijven die hiervoor wel budget hebben. Gelukkig valt dit allemaal in praktijk erg mee en zijn er net als websites ook allerlei soorten apps die ook nog eens erg variëren in prijs.

Om aan een app te beginnen is het natuurlijk wel van belang van te voren een aantal standaard zaken op een rij te zetten. Tenslotte wil je als onderneming natuurlijk niet dat een alleen geld kost, maar moet de app juist ook wat opleveren.

Kapsalon-Mulder-Utrecht-Kappers-App.jpg

Standaard bedrijfsapp laten maken

Een standaard bedrijfsapp is een omschrijving die veel gebruikt wordt voor apps met een x aantal functies die van te voren zijn ontwikkelt. De functies worden verwerkt in een CMS zodat de app makkelijk te onderhouden en te bedienen is. Het voordeel hiervan is dat dit app systeem aan verschillende bedrijven verkocht kan worden en de ontwikkelingskosten op deze manier worden terug verdient. Samen betaal je dus voor de ontwikkeling van de functies, het onderhoud van het systeem en eventuele updates. Zet je dan ook de uitgaven op een rij dan liggen deze aanzienlijk lager dan een custom app die geheel op maat wordt gemaakt.

Het nadeel van een bedrijfsapp is dat functies niet zomaar zijn aan te passen en functies dus vrij statisch zijn. Bij sommige systemen heb je enkel de mogelijkheid om content toe te voegen en het ontwerp aan te passen, maar zijn er gelukkig ook systemen waar je meer vrijheden hebt. Hiernaast kan het zomaar zijn dat een concurrerend bedrijf eenzelfde app heeft laten maken die sterk overeenkomt met je eigen app.

Functies die je veel terug ziet in standaard bedrijfapps zijn kras- of spaarkaarten, afspraken agenda, website links, pushberichten optie’s, informatie pagina’s en foto galerijen.

Custom app laten maken

Een duurdere optie die helaas niet voor iedereen is weggelegd is een custom app. Echter, heb je een goed idee dan kan een custom app de overweging waard zijn. Met een goed business plan verdien je mogelijk je investering juist terug.

Een custom app is maatwerk en ga je hier voor naar een app ontwikkelaar en designer. Je geeft je geld ook maar een keer uit dus zorg voor een goede voorbereiding. Maak eerst kennis met het bedrijf en zorg dat er een klik is. Ga eerst eens rond de tafel, zet alle mogelijkheden, voors en tegens en de verwachte kosten op een rij.

Een maatwerk app begint bij een goed idee en een eventuele brainstorm. Vanuit hier wordt een concept opgemaakt en kan er een prototype (functioneel ontwerp) worden ontwikkelt. Is het ontwerp geheel naar wens dan kan de programmering van de app beginnen.

Het grote voordeel van een custom app is dat alle wensen op maat worden gemaakt. Elke functie, elke knop en elke optie die je dan ook wenst zit in de app verwerkt. Hiernaast heb je iets wat volledig orgineel is en iets unieks. De nadelen zijn vooral de hoge kosten en de slagingskans van een app. Kosten zijn natuurlijk eenvoudig te verklaren maar de kans van slagen kan een gok zijn. Laat je app dan ook eerst goed testen en bekijk uitgebreid alle ideeën die je hebt voor je aan een custom app begint.

Wil je dan ook een app laten maken voor je onderneming bekijk dan welke app soort het beste bij jouw bedrijf past. Heb je genoeg aan een informatieve app met een afspraken functie en spaarkaart dan is een standaard app een prima oplossing. Is jouw idee uniek en kan deze niet opgelost worden met een standaard business app neem dan contact op met een app ontwikkelaar bij jou in de buurt.