Beginners dag voor Microsoft power BI gebruikers ervaring

B

Een kijkje in een training voor Microsoft Power BI, een tool om data makkelijk te centraliseren en visualiseren.

Afgelopen weekend was ik aanwezig op een beginners dag voor Power BI gebruikers, georganiseerd door de Power Bi Gebruikersgroep. Zoals de naam eigenlijk al verklapt is dit een dag die draait om Microsoft Power BI cursus.

De dag begon al vroeg met een sessie over het gebruiken van User Experience bij ontwikkeling van verschillende Power BI Dashboard. Het betekende wel dat je al enige Power Bi kennis moest hebben. Aan de hand van theorie en daarna praktijkvoorbeelden werd een presentatie gegeven voor een mooi dashboard die een eindgebruiken zelf zou kunnen maken. De lay-out van je design was hierbij erg belangrijk. Het was een niet al te technisch, maar zeer interessant subject waarmee op een nieuwe(re) manier naar dashboards gekeken kan worden!

Des Middags volgde alweer de tweede workshop. Deze was gebaseerd op Power BI Life hacks. Een vrij ingevulde zaal, pakweg 150 aanwezigen, werd begeleid in de mogelijkheden van power BI en alweer was er enige noodzaak van Power BI kennis, wat voor mij gelukkig geen probleem was aangezien ik was voorbereid. De opbouw van de cursus was goed te volgen, aangezien er een PowerPoint was neergezet die gebouwd was in de applicatie. Dit maakte het hele verhaal duidelijker en tastbaarder. In deze cursus kan ik zeggen dat ik veel heb opgestoken en hiermee mijn Power Bi horizon meer dan verbreed heb.

Al met al zou ik de dag meer dan geslaagd noemen. Het was een lange, intensieve dag maar mijn kennis over Microsoft Power BI Desktop is zeer uitgebreid. Ik ben beter bekend geworden Power Query, Power Pivot en voornamelijk met de DAX-Functies. Soms hoorde ik een bevestiging van wat ik al wist maar dat gaf mij ook enige houvast op het verhaal.