De deelauto is de toekomst

D

Tegenwoordig is bezit niet alles meer. We kijken films maar bezitten ze niet, dat doet Netflix of videoland. We luisteren onbeperkt muziek via Spotify in plaats van dat we een CD kopen. Waarom zou je een auto kopen voor die enkele ritjes die aflegt van Utrecht naar Amersfoort? Deel je auto met anderen en geniet van de voordelen die het met zich mee brengt.

Carpoolen of autodelen?

Een alternatief voor een deelauto is carpoolen. Je kan de gebruikskosten van de auto delen. Echter is het lastiger om de overige kosten te verhalen op degene die meelift in de auto. Het bedrijf dat deelauto’s aanbiedt regelt vaak de betaling van de kosten op een eenvoudige manier. Carpoolen is aan te raden wanneer je bij je collega in de buurt woont, of wanneer je in dezelfde stad werkt als een familielid. Rijdt je vooral alleen met je eigen auto, maar heb je geen zin in hoge vaste kosten? Dan is een auto delen een uitkomst voor jou!

Van vaste kosten naar flexibele lage kosten

Wanneer je een auto in bezit hebt, betaal je hoge kosten aan verzekering, wegenbelasting, pechhulp en bijtelling. Een auto delen is bijna altijd goedkoper dan een auto bezitten wanneer je minder dan 7.500 kilometer per jaar rijdt. Je betaald bij een deelauto alleen de gebruikskosten. Er komen dus geen bijkomende kosten om de hoek kijken.

Delen is beter voor milieu

Van een deelauto gebruik maken is beter voor het milieu! Een deelauto staat namelijk veel minder stil op een dag dan een eigen auto. Deelauto’s rijden vaak elektrisch, en zijn in veel gevallen schoner en nieuwer dan de gemiddelde auto op de weg. Hoe meer mensen kiezen voor een deelauto des te minder auto’s er nodig zullen zijn. Dit zorgt ervoor dat de CO2 uitstoot weer een stukje lager ligt!

Nog meer voordelen van een auto delen

Gebruik maken van een deelauto heeft veel bijkomende voordelen. Zo is er vaak keuze uit verschillende typen auto’s zodat u altijd rijdt met een auto die u fijn vindt rijden. Bedrijven die deelauto’s aanbieden zorgen voor een schone auto en tanken de auto in veel gevallen voor jou. Het onderhoud en de pechhulp worden door de aanbieder van de deelauto geregeld.

Deel je auto via Stapp.in!

Lijkt een deelauto jouw aantrekkelijk na het lezen van dit artikel? Of wil je nog wat meer informatie? Ga dan naar en deel een auto met anderen! Stapp.in wil meewerken aan de nieuwe mobiliteitsbehoefte. Maak gebruik van de lusten die een auto biedt, maar laat de lasten links liggen! Beter voor het milieu en jouw portemonnee!