Beschoeiing van duurzaam hout

B

Al jarenlang zijn wij u importeur van hardhout. Wij hebben een breed assortiment aan verschillende houtsoorten. Een van de toepassingen waar ons hout voor wordt gebruikt is beschoeiing. Dit wordt gemaakt van mooie hardhouten schotten welke worden vastgeklampt door palen. Hardhout wordt hiervoor gebruikt omdat het goed te bewerken is en ook mooi voor het oog is.

Per aanvraag van de klant kijken wij wat de beste aanpak is. Iedere aanvraag is uniek, wij variëren in houtsoorten dikte en type schotten. Heeft u zelf een aanvraag voor een beschoeiing project? Ik vertel u hieronder graag meer.

Combischot als beschoeiing

Een combi-schot wordt gebruikt als beschoeiing geplaatst wordt deels boven en deels onderwater. Boven het wateroppervlak werken wij met hardhout. Net onder het watervlak gaat dit over in naaldhout. Deze combinatie zorgt ervoor dat er geen houtrot kan ontstaan in de constructie. Het hardhouten gedeelte laten wij boven het water uitkomen omdat deze het meest aantrekkelijke is voor het oog. Het doel van beschoeiing is om aarde op zijn plek te houden, een voorbeeld hiervan is een damwand.

Duurzame beschoeiing

Wij hebben duurzaamheid erg hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid zit ons dan ook in het DNA. Naast dat ons hout duurzaam is, zorgen wij ook dat de verwerking en het transport duurzaam verloopt. Daarnaast werken wij met milieuvriendelijke machines voor de verwerking van het hout.

Komt in contact

Wilt u ook uw ecologische voetdruk zo klein mogelijk blijft? Neem contact met ons op om te kijken wat wij kunnen doen voor uw beschoeiing project. Wij brengen graag een advies uit op maat. Wilt u rustig nog alle informatie terug lezen? Bezoek dan onze website, hier kunt u ook al uw vragen stellen. Een medewerker beantwoord ze zo spoedig mogelijk.