Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen!

D

Kunststof kozijnen zijn al een tijdje erg populair onder huizenbezitters. De reden hiervoor is dat kunststof een lange levensduur heeft en weinig tot geen onderhoud vereist, in tegenstelling tot welbekende klassieke houten kozijnen. Tegenwoordig zijn er tal van kunststof typen, vormen en designs, wat maakt dat de keuze eindeloos is. Om ervoor te zorgen dat je kunststofkozijnen kiest die aansluiten op je wensen en behoeften is het belangrijk om stil te staan bij een aantal belangrijke punten zoals materiaal en type. Daarnaast dien je ook altijd informatie in te winnen bij een expert om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. In deze blog geven je een aantal tips om je wegwijs te maken in het kunststof kozijnen landschap!

Informatie, informatie en nog eens informatie

Zoals genoemd is het inwinnen van informatie bij een specialist erg belangrijk. Dit is dan ook de eerste stap die je dient uit te voeren in de aanloop naar nieuwe kozijnen. Een specialist kan je namelijk wegwijs maken binnen de kozijnen die qua eigenschappen bij jouw wensen passen. Daarnaast beschikt een expert vaak over voorbeelden waardoor je meteen een beeld krijgt bij wat er allemaal beschikbaar is.

Dubbelglas of HR++?

Naast het voordeel dat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, werken zij ook energiebesparend door het isolerend vermogen. Dit effect kan zelfs versterkt worden door het kiezen van de juiste beglazing. Zo kan je voor regulier dubbelglas kiezen, maar zeker ook voor een sterker isolerend glas type zoals HR++. Binnen de oriƫntatie naar kunststof kozijnen is het daarom verstandig na te gaan welk type glas het beste past bij je wensen.

Het VKG-keurmerk

Wees bij het inschakelen van een montagebedrijf alert op het VKG-keurmerk. Indien een montage bedrijf voor kunststof kozijnen in het bezit is van dit keurmerk staan zij garant voor het leveren van kwaliteit. Indien je ervoor kiest je kozijnen af te nemen en te laten plaatsen door een gecertificeerd bedrijf, ontvang je zelf ook een VKG-certificaat.

Montage bedrijf kiezen

Op het moment dat je hebt gekozen voor het type en het design is het tijd om je kozijnen te laten plaatsen. Zoals eerder wordt genoemd is het verstandig om dit door een gecertificeerd bedrijf te laten doen, zodat na plaatsing altijd beroep gedaan kan worden op het VKG-certificaat dat je hebt ontvangen. Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn op foutjes in de offerte. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!