Duurzaam hout

D

Bij ons kunt u uitsluitend duurzaam hout kopen. Bij ons is dit op een bepaalde manier duurzaam gemaakt. Zo is bij ons dit hout gepakt in een duurzaam onderhoud bos. Wat wij daar heel belangrijk aan vinden is dat de lokale bevolking daarbij gerespecteerd wordt. We erkennen hierbij ook echt een probleem in de wereld dat de lokale bevolking maar word weggezet. Wij willen zo de lokale bevolking stimuleren in het vergaren van dit duurzame goed. Zo kunnen we bij ons in dienst komen en zullen we nooit zomaar hun woonplaats benadelen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk ook heel veel bedrijven die hier maling aan hebben.

Hoe nog meer Duurzaam hout vergaren?

Samen met lokale bevolking zorgen voor de ecologie? Dat is bij ons duurzaam hout vergaren. Dit doen we ook door deels een sociale duurzaamheid te creëren. Een langdurige relatie opbouwen met het bos klinkt een beetje raar, maar dit is eigenlijk wel wat we doen. Door hout te kappen op een plek en daarna direct een nieuwe boom te platen, zodat we over 20 jaar weer een nieuwe boom kunnen planten. We hebben ook een speciaal kenmerk toegevoegd aan ons hout. Dit is de FSC-certificering. Door te kiezen voor een keurmerk in combinatie met duurzame bewerkingen wordt er enorm veel ontbossing tegengegaan. Stel dus nu het bos veilig en bestel uw hout bij ons.

Opslag van hout

Wanneer we hout gebruiken als grondstof is dit zeer effectief om het CO2 gehalte te verlagen in de lucht. Duurzaam hout blijft ook nog een hele tijd dit gehalte bevatten nadat het gekapt is. Dit kan oplopen tot enige decennia. Bestel daarom direct bij ons het prachtige hout. We hopen u snel te zien als het gaat om een partner worden in duurzaam bewerkbaar en prachtig hout.