Leilinde boom | ideaal als beschutting

L

Houdt u ook zo van prachtige bomen en bloemen? Wist u dat de Leilinde boom door middel van de horizontale schermen met geleide groene takken niet alleen een prachtig gezicht geeft aan uw tuin, maar daarnaast ook voor beschutting zorgt en privacy. Het is een mooi gezicht om de diversen planten in alle seizoenen te zien veranderen en te verkleuren. Of u nu vasthoudende bladeren en bomen in uw tuin hebt staan of niet. Het is een feit dat bomen en bloemen op een simpele manier een ware verfraaiing kunnen zijn voor uw huis en tuin. Ongeacht of u nu een kleine of een grote tuin heeft? Er zijn vele soorten bomen en planten mooi te combineren voor de ultieme droomtuin.

 

Tuin stijlen 
Er zijn diversen soorten stijlen voor uw tuin om uzelf helemaal thuis te kunnen voelen en te genieten van al het groen.
Of u nu echte groene vingers heeft? Of weinig tijd heeft om uw tuin te onderhouden. Er is voor ieder wat wils als het gaat om het eenvoudig opknappen van uw tuin. Van moderne eigentijdse tuinen, strakke betegelde tuinen tot aan landelijke romantische tuinen. Ieder persoon heeft weer een andere smaak zo ook als het aankomt op het gebied van de vormgeving van een tuin. Vaak kan het lastig zijn als men iets vernieuwends wil doen met de tuin, waar moet men dan beginnen?

Tips:

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van de tuin, de gewenste stijl en uiteraard het budget. Ook is het handig om te weten hoe de bepaalde bomen of planten te moeten verzorgen. Het kan namelijk heel eenvoudig zijn.

Begin met het maken van een schets in de huidige afmetingen van de tuin. Denk hierbij aan het zonlicht en eventueel gewenste schaduwplekken in de tuin.

Verder is het handig om rekening te houden bij het inrichten van de tuin aan eventuele ornamenten of wellicht wel een speeltoestel? Of wilt u liever een terras bij uw openslaande deuren? Prachtig natuurlijk! Neemt u een centraal punt van waar definitief iets belangrijks moet komen te staan en teken van daaruit verder.

Wat voor een sfeer wilt u creëren, welke planten en of bomen horen hierbij? Allemaal belangrijke punten die u zichzelf zou moeten afvragen. 

Mocht u niet zo een grote tuin hebben maar wel een speels effect willen creëren, denkt u dan eens aan plantenbakken met verschillende bloemen erin. Of een prachtige eye-catcher van een boom, dan heeft u al gauw weinig anders meer nodig. 

Leilinde boom
Zo is bijvoorbeeld de Leilinde een goed voorbeeld van een prachtige boom die u ook nog eens privacy biedt vanwege de mooie groene schermen. Hierbij worden de takken van de linde horizontaal aan elkaar vastgemaakt en geleid tot er een prachtig groen scherm ontstaat.

 

Meer ontdekken van de prachtige bomen en planten? Bekijkt u gerust eens de website van Kwekerij Vinkbomen