Een prettige werkomgeving creëren

E

Je wilt als werkgever dat natuurlijk het beste voor je werknemers. Het perfecte scenario is natuurlijk dat de werknemers elke dag weer met plezier naar hun werk gaan en effectief werken. Om dit te realiseren moet je rekening houden met meerdere factoren, zoals werkomgeving, werksfeer. Denk hierbij aan de materialen en de mensen om je heen.

Werkomgeving

Om de werkomgeving van je werknemers zo prettig en efficiënt mogelijk te maken moet je er natuurlijk voor zorgen dat allereerst alles werkt. Denk hierbij aan snelle computers, snelle internetverbinding, goede bureaustoelen en bureaus. Het blijkt dan ook dat de grootste irritatie van werknemers langzame computers of langzame internetverbinding is. Dit komt doordat die iemand belemmerd in het tempo van werken waardoor dit ook minder efficiënt is. Kortom, zorg ervoor dat we werkplek van je werknemers op en top is, voldoende ruimte, goed materiaal dat natuurlijk ook werkt maar denk ook aan bijvoorbeeld de ramen. Wanneer iemand zijn of haar werkplek naast het raam is, wordt er weleens onderschat hoe warm deze plek kan worden, ramen blinderen kan hiervoor een goede oplossing zijn!

Werksfeer

Een goede werksfeer is erg belangrijk, wanneer er geen goede werksfeer is betekent dit dan mensen met tegenzin naar hun werk gaan wat leidt tot minder efficiënt werk. Om de werksfeer binnen het kantoor te optimaliseren is het slim om duidelijk te communiceren met iedereen. Wat ook helpt is om als baas niet te doen alsof je echt ver boven de rest staat maar je gedraagt alsof je op hetzelfde level zit als de rest, hierdoor durven werknemers ook makkelijker met jou te praten. Wanneer je mensen aanneemt moet je ook opletten dat je mensen aanneemt waarvan jij denkt dat zij binnen de organisatie passen. Wanneer iemand erg goed is in zijn of haar werk maar simpelweg qua persoonlijkheid niet tussen de rest past dan zal zijn of haar werkefficiëntie ook afnemen.