Scholing is belangrijk!

S

Scholing hoort een groot onderdeel van je werkleven te zijn. In dit artikel vertellen we je wat scholing is, hoe je kunt doorgroeien en hoe je het beste een keuze kunt maken voor je studie.

Scholing

Scholing moet eigenlijk een groot onderdeel zijn van je werkend leven. Bij sommige bedrijven is bijscholing verplicht, bij sommige bedrijven is scholing minder belangrijk. Vaak beginnen deelnemers een scholing zonder dat ze weten waar de scholing over gaat en beginnen ze te twijfelen of de scholing wel wat voor hen is, maar meestal hebben deelnemers doelbewust gekozen voor het onderwerp en komen ze gemotiveerd en met verwachtingen naar de scholing. Het optimale uit een scholing halen ligt bij de docent en bij de deelnemer. De docent moet een overschot hebben aan kennis en kunde. Hiernaast dient hij te inspireren en kwaliteit te bieden. De deelnemer checkt of het onderwerp, de inhoud en opzet van de scholing past bij zijn behoefte en verwachting.

Groeien

Groeien en keuzes maken gaan meestal niet vanzelf. Het kan helpen om enkele keren van gedachten te wisselen met succesvolle en ervaren deskundigen over het beroep waar jij scholing voor wilt gaan volgen. Er zijn verschillende bedrijven, zoals mkb scholing, waar je verschillende contactmogelijkheden hebt waar je uit kunt kiezen. Je kunt een mentor kiezen als je persoonlijke begeleiding wilt volgen, je kunt meedoen aan masterclasses of gewoon op de academy het vak volgen waar je graag meer over wilt weten.  

Studiekeuzetest

Ben je benieuwd welke studie het beste bij jou past? Of twijfel je tussen verschillende studies? Met behulp van een studiekeuzetest helpen bedrijven je graag op weg. Beoordeel de uitspraken en ontdek welke studie het beste bij jou past. De test is de ideale start van je zoektocht en geeft je een eerste stap in de juiste richting. Gebruik de uitslag vooral om je te laten inspireren en om verder na te denken over de juiste keuze. Op het einde van de test laten ze vaak een lijst zien met verschillende opleidingen die bij je zouden kunnen passen. Laat jezelf inspireren en ga lekker de test maken. Want… scholing is belangrijk!