De barista opleiding is er voor de hobby of beroeps barista!

D

Ben je een koffie liefhebber? Of ben je altijd wel te porren voor een lekkere bak koffie? Dan wil je natuurlijk dat deze door barista’s wordt gezet! Zij weten precies hoe je een lekker kopje koffie kan maken. Het is dan natuurlijk wel zo dat je altijd op pad moet naar een cafe of koffiebar. Dit kost altijd tijd en bovendien veel geld. Het is dan ook algemeen bekend dat de koffie die je in een koffiebar drinkt, altijd een stukje duurder is dan normaal. Echter kan je nu ook zelf de lekkerste koffie gaan zetten! Door het volgen van de barista opleiding kan je er voor zorgen dat je zelf ook lekkere koffie kan gaan zetten!

De barista opleiding maakt van jou een barista!

Bij de opleiding leer je verschillende dingen die je nodig hebt om goede koffie te kunnen zetten. Zo leer je allereerst hoe de machine werkt. De professionele machines zijn namelijk wat ingewikkelder en je moet weten hoe je alles in moet stellen en hoe je de machine moet bedienen. Daarnaast leer je wat de verschillende factoren zijn, die bepalen hoe de koffie smaakt. Dit wordt bijvoorbeeld bepaald door doorlooptijd, de bonen zelf en de maling. Kortom, je leert erg veel tijdens de opleiding en waardoor je zelf de lekkerste koffie kan gaan zetten!

De barista opleiding is ook bedoeld voor de beginnende beroeps barista

Wanneer je van jouw hobby, je beroep wilt maken, dan moet je natuurlijk ergens beginnen. Bij deze opleiding kan binnen een korte tijd, ook een echte barista worden! Na de verschillende opleidingen, krijg je een certificaat. Dit certificaat wordt binnen de gehele koffie wereld erkend. Ook zijn er verschillende gradaties van expertise. Zo kan je een certificaat behalen waarbij je barista genoemd wordt. Maar ook kan je een certificaat halen waarna je jezelf koffie meester mag noemen en ook zo gezien wordt.