Kinderopvang De Bilt

K

Wanneer u veel dagen in de week werkt en uw partner ook, kan het zijn dag uw kinderen naar de kinderopvang moeten. Bij Kinderopvang De Bilt is het zelfs al mogelijk om uw kinderen opvang te bieden voor een paar uur per week. In dit artikel willen we verschillende dingen vertellen over onze werkwijze en over onze manier van kinderen in groepen plaatsen. We hebben namelijk maar twee groepen, veel mensen vinden dit erg weinig groepen maar wij hebben hier bewust voor gekozen.

 

Twee groepen bij Kinderopvang De Bilt

Bij ons hebben we twee groepen voor de kinderen hebben we net verteld. Bij kinderopvang De Bilt hebben we een verticale groep en een peutergroep. De verticale groep heeft kinderen in zich met de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Daarnaast hebben we een groep met peuters. Veel mensen vinden die verticale groep een beetje een rare verdeling, maar we hebben hier bewust voor gekozen in onze strategie. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen namelijk een hoop van elkaar leren en daarbij kunnen ze zich onderling leuk ontwikkelen. Dit gebeurd uiteraard wel in hun eigen tempo. Ook worden van veel kinderen hun sociale vaardigheden getest omdat sociale vaardigheden getest worden door de grote groep. Een bijkomend voordeel wat we niet kunnen sturen maar gewoon gebeurd is dat er vaak broertjes en zusjes in een groep zitten, zodat er als het ware een huiselijke sfeer ontstaat.

 

Nog een peutergroep

Belangrijk is ook het niveau van de peuters in de groep die voor hun gemaakt is bij Kinderopvang De Bilt. Alle activiteiten die we vanuit daar plannen zullen specifiek gekoppeld worden aan regels van de BSO. Ze leren hierdoor naast het spelen ook om regels te gehoorzamen en op te volgen. Meer weten? Kijk dan even op onze site en ontdek alle voordelen.