Krabpaal nodig? Vind de juiste krabpaal aan de hand van deze tips!

Krabpaal nodig? Als liefhebber van katten wil je natuurlijk het allerbeste voor je eigen kattenkind. Wanneer je een kat hebt, is het ideaal voor het dier en jezelf als je diertje een eigen plek heeft waar er gespeeld, geslapen kan worden. Tevens heeft je kat/poes een plek nodig waar hij/zij zich gerust kan uitrekken met zijn pootjes, zonder dat je je hierbij zorgen hoeft te maken over het interieur.

Wat erg belangrijk is bij de zoektocht naar een krabpaal of krabton, is dat er op een aantal punten goed wordt gelet bij aankoop.

Tips bij het vinden van de juiste krabton of krabpaal:

Formaat

Bij het vinden van de ideale krabpaal of krabton, komt er vaak nog een enige zoektocht bij kijken. Is het namelijk voor een raskat, huiskat of grote kat? Is er voldoende ruimte in huis voor een krabpaal toren, of zit je te denken aan een wat kleiner formaat? Alles voor een gezonde blije kat of poes. Én een tevreden baasje natuurlijk. Een meubel waaraan katten mogen krabben, is dan ook ideaal. 

Gebruiksgemak

Een krabton is ook te overwegen omdat dit meubel compact is en toch de mogelijkheid van slapen, spelen en krabben biedt. De gewone huis, tuin en keuken kat is over het algemeen een vrij actief beest. Dat zelfde geldt voor jonge katten en kittens. Zij zitten nog vol met energie en voor hen is het dan ook zinvol om een krabpaal te kopen waarin ook lekker gespeeld kan worden.

Materiaal

Het hout of sisal houdt de nagels scherp, je kat heeft een ‘eigen’ plek in de woonkamer en een krabpaal geeft ze extra uitdaging om te spelen. Of om te slapen, want er zijn zelfs kattenpalen met een hangmat. Hopelijk laat je kat de bank nu met rust. Er zijn veel soorten krabpalen te verkrijgen met zachte pluche erop voor je kat. Ideaal natuurlijk, het is ook handig als er om de palen sisal touw zit waaraan ze zich kunnen uitrekken of kunnnen krabben. 

Stabiliteit

Een belangrijke factor voor uw kat om wel of niet gebruik te maken van een krabpaal is de stabiliteit en stevigheid hiervan. Elke krabpaal moet dan ook voorzien zijn van een stevige grond onderplaat. Als de paal te veel wiebelt zal de kat al snel uitgekeken zijn op uw aankoop en zich weer wenden naar andere meubels.

Design & uitstraling

Verder zijn er qua formaat, materialen ook nog eens ontzettend veel mooie ontwerpen en design krabpalen te vinden. Welke design krabpaal of krabton het beste bij jou en je katje past, hangt ook veel af van de kleurkeuze in het interieur. Verder is er ook een mooi aanbod te vinden van unieke goedkope krabpalen. Wanneer je nog een kitten in huis hebt, kan je hem of haar blij maken met een speeltje aan een krabpaal of krabton. Hiermee zal het diertje zich goed kunnen vermaken. 

Vaak kun je het beste kijken naar het karakter van je kat of poes, heeft je dier een plek nodig waar die zich helemaal uit kan leven met speeltjes? Of zit je kat liever rustig op een (hoog) plekje? Misschien wel beide? Zelf heb ik de webshop van ZOO&ZO gevonden, waar ze deskundig advies kunnen geven en een ruim assortiment hebben aan krabpalen en krabtonnen.