Nieuwe generatie op de werkvloer

N

Wanneer je als ouder persoon op zoek moet naar een nieuwe baan is het tegenwoordig een stuk lastiger geworden. Werkgevers nemen het liefst jonge mensen in dienst die nog lang mee kunnen. Tegenwoordig is de technologie zich continu aan het ontwikkelen in een razendsnel tempo, zeker op online gebied. Dit is mede een reden dat werkgevers kiezen voor jongere werknemers. Werkgevers zijn bang dat de oudere generatie niet mee kunnen in het tempo van de ontwikkelingen. Steeds meer gaat over op online in plaats van schriftelijk en ook online is er continu verandering. Werkgevers zijn van mening dat de jongere generatie meer in het online wereldje zit.

Online het nieuwe schrift

Wanneer je op kantoor bent en je om je heen kijkt zie je alle jonge werknemers zitten met hun oortjes in luisterend naar muziek die ze gedownload hebben op hun telefoon. Vroeger gebeurde dit nog niet en dit heeft dan ook als gevolg dat er minder met elkaar gesproken wordt. Volgens de nieuwe generatie is de technologie de toekomst, hier zullen ze ook gelijk in hebben, toch kan dit lastig zijn voor de oude generatie om hen heen. Waar vroeger bij presentatie nog gesproken werd voor de klant of bij de vergadering zie je tegenwoordig steeds vaker dat ze een uitleganimatie laten maken. Nu hoef je alleen nog maar op play te drukken om je presentatie duidelijk te maken.

Whatsapp-kantoor

Nu vragen veel mensen zich af waartoe dit zal leiden. Als het zich in het huidige tempo blijft ontwikkelen, misschien zitten we als werknemers over 15 jaar wel allemaal thuis in plaats van op kantoor. Het kantoor is dan de online whatsapp groep waarmee in we contact blijven met elkaar. Misschien spelen de vergaderingen zich dan ook wel af op whatsapp, mocht je een idee moeten presenteren dat je een filmpje stuurt in de app groep en mensen hier hun mening op geven. Laten we hopen dat het nooit zover komt.