Pulsation dampener gaat schade door lawaai tegen

P

Bij grote bedrijven die met grote machines werken is lawaai niet meer dan normaal. Echter is deze lawaai wel in de meeste gevallen schadelijk voor het gehoor. Er is echter nog meer aan die lawaai dan gehoorschade. Het kan namelijk ook schade aanrichten aan andere machines of apparatuur. Dit gaat niet op gehoor, maar door de trillingen in de lucht. Goede pulsation dampener zou hier een einde aan moeten maken. Lees in dit artikel waarom deze dempers de investering waard zijn.

 

Pulsation dampener gaat schade door lawaai tegen

Allereerst, lawaai bestaat zoals iedereen weet uit trillingen in de lucht. Dit gaat op een bepaalde frequentie waardoor je dingen hoort. Sommige frequenties kunnen we als mens niet horen omdat ons gehoor dat niet kan. Dit betekend natuurlijk wel dat de trillingen er nog steeds zijn. Deze frequenties kunnen een bepaalde hoogte aannemen waardoor deze gevaarlijk en schadelijk worden. Denk hierbij aan een dusdanig hoge of lage frequentie dat de trillingen zo heftig zijn dat ze apparatuur kunnen ontregelen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt aangezien het ten koste gaat van de apparatuur en van de veiligheid. Een goede demper kan hierbij de uitkomst bieden. Deze demper zorgt er voor dat de extreme, onhoorbare frequenties uitgefilterd worden. Hierdoor loopt het apparatuur geen gevaar meer, en zo dus ook de medewerkers.

 

Pulsation dampener kopen kan in allerlei soorten en maten

Het is natuurlijk goed te begrijpen dat niet elke machine het zelfde is en daarom hebben ze ook allemaal een andere demper nodig. Daarvoor zijn er al een hele hoop vast in het assortiment. Op die manier kan je snel en gemakkelijk een goede demper vinden, die past bij jouw machine. Zoals al eerder gesteld, niet elke machine is het zelfde, daarom kan het ook voorkomen dat de demper niet past. In zo’n geval kan er altijd een demper op maat gemaakt worden.